Grubišić upozorio na urušavanje savskog nasipa: Kod Šamca urušenje u dužini 10 metara

Foto: FAH

SABORSKI zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić upozorio je u četvrtak kako je nasip na Savi kod Šamca urušen u dužini 10 metara te tri metra 'krune', zatraživši ozbiljniji pristup Hrvatskih voda i hrvatske države tom problemu.

"Srećom da je voda niska jer bi došlo do proboja nasipa", ustvrdio je Grubišić nakon stanke koju je zatražio na tu temu u Hrvatskom saboru.

S obzirom na promjene toka Save na bosanskoj strani postoji, kaže, opasnost da u slučaju većih oborina dođe do poplave slične onim lanjskim.

Mediji šute o nasipu

Medije je prozvao zbog, kako je rekao, zavjeta šutnje kada je riječ o toj temi. "Sinoć je bila samo flash vijest, a danas nema ni jedne vijest o tome. Jesu li Hrvatske vode u nekoj pretplati to ne znam, ali tražim ozbiljan pristup rekonstrukciji nasipa Save sa naše strane", kazao je Grubišić.

Mišljenja je i kako bi kanal Dunav-Sava riješio problem poplava.

"Ni jedan kapitalni projekt, a to je za Slavoniju najkapitalnije u ovoj državi baš i ne prolazi. Krpi se tu i tamo, a onda se pojavljuju ovakve rupe", kaže Grubišić.

Traži ozbiljan pristup Hrvatskih voda i hrvatske države tom problemu, koji može imati ozbiljne posljedice.

Problem napada na splitske vozače autobusa

Jakša Baloević (Novi val) je nakon stanke upozorio na problem vozača u Gradskom komunalnom poduzeću Promet koji su, ističe, sve češće izloženi fizičkim napadima na svom poslu.

"Oni su se za danas dogovorili da će prosvjedovati zbog terora na radnom mjestu zaustavljanjem prometa na 10 minuta", kazao je. Iznio je i podatak prema kojem je 2013. zabilježen jedan takav napad, lani ih je bilo pet, a u prvoj polovini ove godine čak četiri.

U utorak je, podsjetio je, pretučen vozač koji je završio sa slomljenom arkadom.

"Zar treba čekati da netko smrtno strada? Nadam se da će državne institucije nešto poduzeti i zaštiti te ljude jer je njihov posao odgovoran", ističe Baloević.

Pročitajte više