Gvatemala: U okršaju narkokartela ubijen jedan od najopasnijih bjegunaca, Joaquin "El Chapo" Guzman?

Foto: AFP

VLASTI u Gvatemali istražuju je li muškarac ubijen u pucnjavi koja se jučer dogodila na granici s Meksikom jedan od najtraženijih i najopasnijih svjetskih bjegunaca, vođa meksičkog narkokartela, Joaquin "El Chapo" Guzman. Glasnogovornik vlade Francisco Cuevas za državnu je televiziju izjavio da je jučer došlo do obračuna dvaju narkokartela u Petenu na granici s Meksikom te da su poginula najmanje dva muškarca. Ipak, kasnije je za meksičku televiziju izjavio da vlasti još uvijek nisu pronašle niti jedno tijelo, ali ni pronašle lokaciju na kojoj je došlo do obračuna.

Usprkos kontradiktornim izjavama službenika vlasti u Gvatemali, glasnogovornica tamošnjeg Ministarstva unutarnjih poslova za AP je rekla da jedan od ubijenih muškaraca fizički sliči vođi meksičkog narkokartela te da je policija od meksičkih vlasti zatražila otiske prstiju Guzmana kako bi mogla napraviti usporedbu. Ministar unutarnjih poslova za AP je izjavio kako su stanovnici upozorili policiju na pucnjavu te da su upravo oni policiju naveli na istragu, budući da su "prepoznali" Guzmana.

Guzman, koji se skriva još od bijega iz meksičkog zatvora 2001. godine, na čelu je jednog od najvećih narkokartela na svijetu - Sinaloa. Smatra se jednim od najopasnijih i najtraženijih svjetskih bjegunaca. Ujedno je i najbogatiji bjegunac, a magazin Forbes njegovo bogatstvo procjenjuje na oko jednu milijardu dolara.

Pročitajte više