HAK: Ukinuti zimski uvjeti na cestama kroz Liku i Gorski kotar, zbog bure brzina na autocesti A1 ograničena

Foto: Hina

UKINUTI su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb i na svim glavnim državnim cestama kroz Liku i Gorski kotar, pa je promet sada dopušten za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h, zbog bočnih udara vjetra, ali je autocesta otvorena za sve skupine vozila.

Na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Zbog niskih temperatura vozačima se savjetuje dodatni oprez na mostovima, vijaduktima i nadvožnjacima, zbog moguće poledice. Zbog kiše kolnici su mokri i skliski mjestimice u Dalmaciji.

Zbog zimskih uvjeta u Lici promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Lici: D25 Lički Osik-Karlobag, D42 u mjestu Poljanak, ŽC5199 Dabar-Štirovača, ŽC5201 Selište-Prijeboj i ŽC5203 Sučević-Srb-Brotnja. Samo za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu otvorena je ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Županijska cesta 3040 Orahovica- Kutjevo prohodna je samo za osobna vozila sa zimskom opremom, no vozačima se preporučuje da koriste druge prometnice.

Na Bajakovu je pojačan teretni promet na izlasku iz zemlje.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Pročitajte više