HDSSB napao Vrkića zbog smanjivanja naknada za novorođenu djecu: "Ne želimo nemoćnog gradonačelnika"

Foto: Hina

ZAMJENIK predsjednika HDSSB-a i osječki gradski vijećnik Karlo Šatvar ocijenio je u petak da je neprihvatljiva odluka gradonačelnika Ivana Vrkića o smanjivanju novčanih potpora za novorođenu djecu, ustvrdivši kako je u pitanju nastavak kršenja gradonačelnikovih predizbornih obećanja.

Na konferenciji za novinare Šatvar je optužio Vrkića da se trudi "pogaziti svaku svoju riječ iz predizborne kampanje", a sve što sada radi je dijametralno suprotno onome što je govorio u kampanji.

Kao primjere naveo je Vrkićevo obećanje "da će dovesti zapad u Osijek", koje se svelo na to da sve više mladih Osječana odlazi na zapad, dok su na Vrkićevo obećanje o besplatnim vrtićima u HDSSB-u već ranije upozoravali da je teško izvedivo.

Danas nema besplatnih vrtića i bojimo se, ako nastave ovako upravljati gradskim proračunom, da će vrtići uskoro biti još skuplji, rekao je Šatvar.

"Ne želimo nemoćnog gradonačelnika"

Podsjetio je na Vrkićevo obećanje da će utrostručiti izdvajanja na sport i ustvrdio da su izdvajanja za sport danas trostruko manja, a osječki sport nikada nije bio na nižim granama.

Odluka o smanjivanju potpora za novorođenu djecu pokazuje da se u Osijeku ne radi sustavno već "od danas do sutra", a već pri usvajanju gradskog proračuna, u kojem su sredstva za tu namjenu smanjena s 4,8 na 2 milijuna kuna, bilo je jasno da se potpore neće moći isplaćivati u dosadašnjim iznosima.

"Ne želimo nemoćnog gradonačelnika, već gradonačelnika koji može rješavati gradske probleme. Činjenica je da novaca ima manje, ali dobar menadžer i gradonačelnik je onaj tko s malo novaca može napraviti puno", poručio je Šatvar i pozvao Vrkićeve koalicijske partnere da reagiraju na tu odluku.

Pročitajte više