HDZ i dalje vodeća stranka, SDP se uspio vratiti na drugo mjesto

Foto: Hina

VODEĆA stranka u Hrvatskoj i dalje je HDZ, SDP se uspio vratiti na drugo mjesto, a ORaH je opet treći, pokazalo je najnovije istraživanje Crobarometar koje je za Novu TV provela agencija Ipsos puls na 969 ispitanika u prvih 15 dana listopada.

Potpora HDZ-u je 25,4 posto, što je nešto manje u odnosu na prošli mjesec kad je bila 25,7 posto. SDP je zaustavio pad i podrška mu je s prošlomjesečnih 17,3 posto narasla na 20 posto pa je ponovno druga stranka po popularnosti. ORaH se nakon kratkotrajnog uzleta na drugo mjesto ponovno vratio na treću poziciju i ima potporu 17,8 posto, što je blagi pad u odnosu na prošlomjesečnih 17,9 posto.

HDZ-ova koalicija ima podršku od 31,7 posto, a vladajuća 22,5 posto, dok ORaH-ova lista ima 18,9 posto potpore birača.

83 posto birača smatra da Hrvatska ide u lošem smjeru, a Vladinu politiku ne podupire 74 posto birača.


O predsjedniku Josipoviću pozitivan dojam ima 62 posto birača, o Mireli Holy 57 posto, a o predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović njih 48 posto.

Ovo istraživanje provedeno je u prvih 15 dana listopada i ne obuhvaća posljednja događanja kao što su uhićenje Milana Bandića ili službeni početak kampanje Milana Kujundžića. Mogućnost pogreške je +/-3,3 posto.

 

Pročitajte više