Kamioni u koloni dugoj 2 kilometra čekaju pred ulazom u Sloveniju

Foto: HAK

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Vozi se bez posebnih ograničenja, osim na cestama gdje su u tijeku radovi. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama.

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Samobor i naplatne postaje Bregana u smjeru Bregane duga je oko 2 km.

Zbog radova:

  • na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zatvoren je ulazni krak čvora Posedarje u smjeru Dubrovnika (obilazak iz smjera Paga, Novigrada i Posedarja je državnim cestama do čvora Zadar centar);
  • zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera (obilazak je državnom cestom DC1);
  • na autocesti A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Komin u smjeru Goričana (obilazak: čvor Komin-državna cesta DC3-čvor Breznički Hum);
  • na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke (obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok).

Prometna prognoza

Očekuje se pojačan promet na gradskim cestama, obilaznicama i pojedinim dionicama autocesta. Povremena usporavanja moguća su u zonama radova i privremene regulacije prometa.

Od danas (29. travnja) pa do 17. svibnja na snazi će biti privremena prometna signalizacija na autocesti A4 Goričan-Zagreb, između čvorova Sesvete i Zagreb istok. Vozit će se uz privremenu regulaciju prometa. Preporuka je koristiti čvor Sesvete za ulaz na autocestu u smjeru Zagreba.

Također od 29. travnja do 6. svibnja na autocesti A4 Goričan-Zagreb bit će zatvoren silazni krak čvora Komin iz smjera Zagreba.

Zbog snimanja filma privremeno će se prekidati promet na državnoj cesti DC106 Novalja - trajektna luka Žigljen.

Očekuju se duža čekanja u prometu teretnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom: Tovarnik, Bajakovo, Stara Gradiška, Maljevac, Ličko Petrovo Selo i Županja.

U pomorskom prometu ne očekujemo poteškoće.

Pročitajte više