Danas će biti i do 27 stupnjeva, uskoro promjena vremena

Ilustracija: Sime Zelic/PIXSELL

Hrvatsku danas očekuje pretežno sunčano i toplo, a u nekim krajevima i vrlo toplo vrijeme s najvišim dnevnim temperaturama zraka između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Ponegdje može biti umjerene naoblake, uglavnom u unutrašnjosti. Vjetar će puhati slab i umjeren jugoistočni i istočni, na Jadranu sredinom dana i poslijepodne jugozapadni, mjestimice sjeverozapadni.

Prognoza po regijama za danas

Istočna Hrvatska: Prevladavat će sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab i umjeren jugoistočni i istočni. Najviša temperatura zraka između 25 i 27 °C.

Središnja Hrvatska: Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, ponajprije u prvom dijelu dana. Vjetar uglavnom slab, ponegdje umjeren jugoistočni i istočni te sjeveroistočni. Najviša temperatura zraka između 25 i 27 °C.

Gorski kotar i Lika: Pretežno sunčano, povremeno umjerena naoblaka. Vjetar slab, mjestimice do umjeren istočni i sjeveroistočni. Najviša temperatura zraka između 21 i 25 °C.

Istra: Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab, ujutro i navečer burin, danju jugozapadni. More mirno ili malo valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 6 do 11 °C, a najviša dnevna od 21 do 24 °C.

Sjeverni Jadran: Sunčano. Vjetar uglavnom slab, sredinom dana i poslijepodne do umjeren jugozapadni. Najviša temperatura zraka većinom od 23 do 25 °C.

Dalmacija: Sunčano. Vjetar slab, sredinom dana i poslijepodne do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, a još ujutro lokalno bura. Najviša temperatura zraka od 23 do 27 °C.

Promjena u srijedu

U utorak pretežno sunčano. U srijedu postupan porast naoblake, uglavnom u drugom dijelu dana mjestimična kiša i grmljavina, ponajprije u krajevima uz Jadran te na Jadranu.

U četvrtak promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, povremeno kiša, ponegdje i grmljavina. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren jugoistočni i istočni.

Na Jadranu u utorak sredinom dana i poslijepodne slab i umjeren jugozapadnjak, od srijede jugo, mjestimice jako, a u četvrtak prolazno jugozapadni vjetar. Od srijede malo manje toplo.

Pročitajte više