HDZ ime svog kandidata za splitskog gradonačelnika čuva kao "tajno oružje"!?

SPLITSKI HDZ kandidata za lokalne izbore otkrit će tek početkom prosinca", potvrdio nam je predsjednik Gradskog odbora Petar Škorić.

"Smatramo da nije vrijeme takvo da se trebamo baviti samo političkim kampanjama. Kampanja je jedno razdoblje za odraditi i ispromovirati kandidate i predstaviti program, a mi smo se prvenstveno orijentirali na naše unutarnje jačanje i konsolidaciju", ističe Škorić.  Ipak Škorić priznaje da stranka ima potencijalnog kandidata.

"Riječ je o vrlo kvalitetnoj osobi, životno ostvarenoj, prepoznatljivoj našem gradu, međutim, mi još nismo na stranačkim tijelima raspravljali niti donijeli odluku. I u tom smislu, nije niti primjereno da izlazimo u javnost bez da je stranka to ime usvojila i prihvatila", poručuje Škorić.

U HDZ zbog ambicija  i interesa

Upitali smo ga i što misli o kandidaturi Sanje Bilač, koja je najavila izlazak na izbore samostalno.

"Potpuno je legitimno da svatko iskazuje svoje želje i ambicije", kaže Škorić, ali u jednoj ozbiljnoj stranci poznata je procedura donošenje odluka, koja se mora poštivati.

"Mnogi u biti u HDZ-u koji su u prošlosti bili na određenim pozicijama, u HDZ su dolazili radi ostvarenja svoji osobnih ambicija i interesa. Mnogi su bez stranačkog filtera bili lansirani u sam vrh političkog života. Mi smo u HDZ-u takvu praksu već odavno napustili", napominje Škorić.
Ovakve osobe nisu odane jednoj političkoj opciji kaže Škorić.

Imaju anketu koja im daje 16 posto

"Većini u biti, koji su na takav način ulazili u stranku, kazao bih na određeni vremenski rok i kandidirali se na raznim izborima bez potpore stranke. HDZ nažalost nije bio niti prva niti posljednja stranka i partija. Mogu reći da bi teško prošlo razmišljanje pojedinaca koji svoje osobne interese stavljaju iznad stranačkih i koji postavljaju ultimatume ili ću biti kandidat na izborima ili napuštam stranku", kazao je Škorić.

Dodaje kako je zadovoljan anketama koje HDZ-ovim kandidatima daju 16 posto glasova, ali nije želio komentirati činjenicu da su te ankete napravljene sa Sanjom Bilač kao nosiocem liste.

Pročitajte više