HDZ-ovci dobili savjet iz Njemačke, a tko će savjetovati SDP-ovce da ne zapošljavaju rodbinu i prijatelje?

Foto: Hina

NA INVESTICIJSKOM forumu HDZ-a u Zagrebu danas je nastupio i gost iz Njemačke, član CDU-a i zastupnik u Bundestagu Klaus Peter Willsch.

Naglasio je potrebu da državna administracija otanja i postane efikasnija, a HDZ-ovce je savjetovao da u javnoj upravi ne zapošljavaju rodbinu i prijatelje. 

Nećaci, kćeri i djevojke...

Šteta možda da Willsch nije posavjetovao i SDP-ovce, poglavito ove u Splitu, posebno što je i sam bio gradonačelnik pa najbolje zna kakva se sva iskušenja postavljaju pred čelnike jedinica lokalne uprave. 

Index je već dosta pisao o prvoj godini mandata gradonačelnika Ive Baldasara i svoj sili podobnih kadrova koji su se skrasili na trošak proračuna ili u nekoj od gradskih firmi. Tako je istaknuti splitski SDP-ovac Zdravko Mulić u gradskim tvrtkama zaposlio oba nećaka, mjesta se pronašlo i za kćer SDP-ovog veterana Kolje Kuzmanića, dok je u Upravno vijeće Gradske knjižnice Marka Marulića instalirana djevojka SDP-ovog vijećnika Gojka Čepe.

Baldasar zaposlio i kuma djeteta svog zamjenika

Najnovije zapošljavanje u splitskoj Banovini upravo je danas objavljeno i da se pita zastupnika Willscha, teško da bi se uklopilo u ono što on zagovara na području kadrovske politike. Danas je, naime, Baldasar upotpunio svoj pročelnički tim, i to ni više, ni manje, nego prijateljem Darka Parića, svog dopredsjednika u Gradskoj organizaciji splitskog SDP-a. Novi pročelnik za informatiku Grada Splita postao je, naime, 36-godišnji diplomirani inženjer elektrotehnike Hrvoje Jukić. Nije član SDP-a, ali je zato bio kum Parićevom djetetu.

Sve je, uvjeravaju u Banovini, apsolutno regularno. Jukić se javio na natječaj te je imao najveći broj bodova. Zanimljivo je, međutim, što je ključnu prednost ostvario na usmenom dijelu, dok je na pismenom bilo i boljih kandidata, među njima i jedna zaposlenica Banovine. Da su nju uzeli za pročelnicu, uštedili bi koju kunu. Ovako ništa.

Parić i Jukić - nedostupni

Darko Parić bivši je gradski vijećnik. Prije dvije godine imenovan je za tajnika za e-Hrvatsku, a prošle je godine na izbornoj konvenciji splitskog SDP-a izabran za Baldasarovog zamjenika. Pokušali smo danas i s njim i s Jukićem porazgovarati, ali se nisu javili, što je svakako šteta. Ovakvo zabijanje glave u pijesak ne priliči. 

Baldasar, koji je preuzeo političku odgovornost za sva ta silna zapošljavanja, kao i obično, ne zna da su Parić i Jukić bliski, što pomalo iznenađuje, s obzirom da se ipak radi o njegovom zamjeniku u gradskoj organizaciji SDP-a.

 

Pročitajte više