HDZ-ovci slažu kombinaciju za izbore: Ževrnju za župana, Sanader u Sabor

Foto: Zvonimir Barišin/Cropix

U HDZ-u su navodno konačno prelomili kombinaciju za izbore u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Anti Sanaderu, županu i šefu HDZ-a u županiji, neće pokloniti priliku da se još jednom kandidira za dužnost, već ga šalju u Sabor umjesto načelnika Hrvaca Dinka Bošnjaka. Navodno je za Sanadera već osigurana fotelja potpredsjednika Sabora. To bi podrazumijevalo da se politički tajnik Tomislav Čuljak delegira na druge dužnosti.

Zamjena u Saboru

Zamjena ne bi trebala biti neki veći problem budući da je Čuljak prilikom imenovanja u lipnju prošle godine kazao kako je stranački vojnik i da je spreman odraditi sve što mu je stranka namijenila...

Novo lice za nove izbore je dobro poznati i uspješni načelnik Dugopolja Zlatko Ževrnja, čija se kandidatura već isticala kao razumljiva i logična. Ževrnja je Karamarkov ministar gospodarstva u sjeni, što samo pokazuje koliko povjerenje vrha stranke uživa.

Sanaderu je propalo gospodarstvo, Ževrnja je optimalan izbor za krizna vremena

Dosadašnja postignuća načelnika Dugopolja, drže u HDZ-u, trebali bi biti dovoljni da im nitko ne otme vlast u županiji, koja je postojana i kontinuirana otkako je suverene Hrvatske. U tom razdoblju, privreda je doživjela je potpuni kolaps. U Splitu 20 tisuća nezaposlenih, u Sinju i Imotskom po više od četiri tisuće...

Županija splitsko-dalmatinska drži neslavan rekord po nezaposlenosti, brojka je u siječnju probila magičnu granicu od 50 tisuća pa bi u takvoj situaciji vjerojatno puno mudrije bilo isturiti Ževrnju, koji je od Dugopolja napravio čudo, nego Sanadera, za čijeg su mandata zgasnuli posljednji veliki gospodarski subjekti u županiji, a zdravstvo moralo dizati 100 milijuna kredita za spas u zadnji čas. I nije neka referenca za ova krizna vremena. 

 

 

 

Pročitajte više