HDZ u Saboru tražio stanku zbog otkaza HRT-ovoj novinarki Krmpotić

Foto: Index, Facebook

JASEN MESIĆ, saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar kulture, zatražio je jutros stanku u Saboru u znak protesta protiv najavljenog otkaza HRT-ovoj novinarki Heleni Krmpotić.

Protiv Krmpotić je, podsjećamo, pokrenut proces redovnog otkazivanja ugovora o radu nakon što je još jednom prekršila HRT-ov kodeks. Iz Ministarstva socijalne politike su Krmpotić pismeno prijavili HRT-u da je uoči nedavne press konferencije vrijeđala ministricu Milanku Opačić, kao i još neke članove aktualne Vlade.

To nije prvi put da je miljenica desnice Krmpotić ulovljena u sličnim prijestupima. Nakon oslobađajuće haške presude Anti Gotovini i Mladenu Markaču na Facebooku je "nabijala na kurac" Ivu Josipovića i Zorana Milanovića, te pisala da ih treba zapaliti na lomači. Kasnije se pravdala da joj je Facebook profil hakiran. Krmpotić je na HRT-u poznata i po nedolaženju i kašnjenju na posao, zbog čega je već skupila više prijava.

No, otkaz novinarki Krmpotić HDZ pokušava prikazati kao pritisak na medije od strane SDP-a i glavnog ravnatelja koji je njihovom voljom instaliran na Prisavlje, Gorana Radmana.

"Nema tjedna da se u novinama ne pojavi neka afera vezana za HRT, ali nitko iz Vlade na to ne reagira. Dokle će ministri i ministrice imati potrebu da reagiraju prema HRT-u samo kada ih netko nešto krivo pita ili komentira, a ne kada se događaju otkazi, samoubojstva, ukidanja dopisništava? To se svi zajedno moramo zapitati", rekao je Mesić dodavši da "ovo sigurno nije način na koji bi trebao djelovati javni servis".

Na HRT-u su Mesićeve izjave u Saboru shvatili kao pokušaj pritiska.

"Komentiranje radnih sporova na HRT-u, pa bilo to i u Saboru, smatramo pokušajem političkog pritiska na neovisnost javnog servisa, što predstavlja značajno odstupanje od europske prakse. Uvaženi saborski zastupnik Jasen Mesić pri tom je iznio i čitav niz drugih neistina s namjerom da svjesno šteti ugledu HRT-a, zbog čega oštro prosvjedujemo", poručuju s HRT-a.

Pročitajte više