HGSS i policija četiri sata uzalud tragali za "teško ozlijeđenim" muškarcem

Foto: HGSS

ČLANOVI HGSS-a Stanice Krapina u ponedjeljak su gotovo četiri sata tragali za muškarcem koji je poslao dramatičan poziv upomoć. U konačnici se pokazalo - lažni.

Poziv je stigao preko Županijskog centra 112, a nepoznati je muškarac tvrdio da se nalazi negdje na području gdje se spajaju granice Općina Radoboj, Novi Golubovec i Jesenje. Nije znao objasniti gdje se točno nalazi, već je tvrdio da je pao u jarak dubok oko osam metara, s jedne od brojnih cesta i puteljaka na tom području. Inače, riječ je o terenu koji obiluje kamenolomima i napuštenim rudnicima.

Muškarac je također tvrdio da ima tešku povredu ruke s krvarenjem i vjerojatnu ozljedu kralježnice, te da ne može izaći iz provalije u koju je upao. Obzirom na temperaturu od oko 13 stupnjeva Celzijevih te kišu koja je padala, 13 članova Stanice Krapina pristupilo je hitnoj potražnoj akciji, zajedno s patrolama policije i ekipi iz interventne jedinice MUP-a. Policijske ekipe već su obišle dvorište unesrećene osobe i bližu okolicu. Pokušao se ponovno uspostaviti kontakt telefon s unesrećenim, međutim više se nije javljao.

Lažna dojava


HGSS-ovci su potom pretražili i okolne šumske puteve, ceste i staze na inače teškom terenu, da bi u konačnici otkrili da se "nestali" u međuvremenu vratio kući. 

"Na sreću osoba nije bila ozlijeđena. Zaključeno je da se radilo o lažnoj dojavi osobe koja je iz samo njoj znanog razloga alarmirala interventne službe. Akcija je završena povratkom članova Stanice Krapina svojim kućama oko 2.30 sati. Svi članovi ujutro su redovno stigli na svoja radna mjesta", stoji u izvještaju HGSS-a.

"Ako zovete 112 za ‪‎HGSS‬ pomoć, budite sigurni da našu pomoć trebate i želite, jer inače ugrožavate one koji stvarno žele i trebaju pomoć", poručili su u konačnici HGSS-ovci.

Pročitajte više