HGSS na Krku nastavlja potragu za mladićem iz Svete Nedelje: Isplovio gumenjakom iz Selca i nestao

NASTAVLJA se potraga za mladićem iz Svete Nedelje koji je u nedjelju rano ujutro iz Selca isplovio na gumenjaku i otada mu se gubi svaki trag. Prema informacijama iz policije, radi se o mladiću u dobi od 20 godina. Gumenjak je pronađen u nedjelju oko 10 sati u jednoj špilji kod Šila na otoku Krku pa HGSS i prijatelji nestalog mladića na tom dijelu otoka nastavljaju tragati za njim.

Potraga je tijekom nedjelje poslijepodne i ponedjeljka bila u prekidu zbog orkanske bure koja je puhala diljem jadranske obale. Jučer ujutro je nastavljena na području između Klimna i Šila te južno od Šila. Kako se krug potrage proširio, u potragu su pozvane i stanice HGSS Delnice, Ogulin i Karlovac pa su tako jučer u potrazi sudjelovale ukupno četiri stanice HGSS-a. Pretražilo se veliko priobalno područje koje je bilo iznimno zahtjevno zbog svoje nepristupačnosti.

Danas će se nastaviti pretraživati prošireno područje te će se uključiti i posebni čamci i spašavatelji na divljim vodama koji se mogu približiti obali te pretraživati one detalje koji nisu vidljivi sa obale.

HGSS je specijaliziran za pretrage i spašavanja na strmim dijelovima obale te na vodama. Zbog toga je resurs Središnjice za traganje i spašavanje na moru u Rijeci te izlazi na teren kad treba pretraživati obalu i kad se zbog velikih valova brodovi za pretraživanje ne mogu približiti obali.

Podsjetimo, u nedjelju u jutarnjim satima od Županijskog centra 112 zaprimljena je dojava o nestaloj osobi na obalnom području u blizina Šila-općina Dobrinj, na otoku Krku. Mobilizirano je i na teren je izašlo 10 članova HGSS Stanice Rijeka koji su ustanovili nestanak osobe i nasukanje čamca na rtu Šilo. Započeta je pretraga obale od mjesta pronalaska u smjeru sjeverne i južne obale (do uvale Veterna). Pod teškim vremenskim uvjetima, udarima vjetra, pretražen je dio priobalja, ali nažalost pretraga nije dala rezultata.

Pročitajte više