HHO: Kaznite premijera Milanovića jer pritišće i omalovažava sud u Mađarskoj!

"IZJAVA premijera Zorana Milanovića o sucu (sutkinji) prvostupanjskog suda u Mađarskoj, jest omalovažavanje tog Suda, kompromitiranje pravnog sustava prijateljske susjedne zemlje, ali i više od toga. Bilo kakvo komentiranje nepravomoćnih sudskih postupaka u javnim sredstvima priopćavanja od strane državnih dužnosnika i nositelja vlasti kazneno je djelo prisile nad pravosudnim dužnosnikom iz čl. 309 KZ, za što je zaprijećena novčana kazna do stopedeset dnevnih dohodaka ili kazna zatvora do šest mjeseci", stoji u izjavi Hrvatskog helsinškog odbora koju potpisuje predsjednik Ivan Zvonimir Čičak koji je reagirao na izjave predsjednika Vlade Zorana Milanovića za RTL Televiziju.

Iznenađeni reakcijom

Premijer je u razgovoru za RTL Televiziji naglasio kako ne želi podcjenjivati sud u Mađarskoj gdje se prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću sudi zbog prometne nesreće. Milanović je rekao kako ispada da je status hrvatske Vlade u rukama jednog činov(nika), službenika, suca prvostupanjskog suda u Mađarskoj.

"Ako je sudbina ove hrvatske Vlade 'u rukama jednog činovnika, službenika, suca prvostupanjskog suda u Mađarskoj', to je zato što su se sama Vlada i njezin predsjednik neprincipijelno doveli u takav položaj", stoji u izjavi HHO-a koji u iznenađeni reakcijom medija odnosno izostankom kritike prema premijeru Milanoviću.

Premijer je povlašten

"Premijer Milanović je povlaštena osoba u javnom životu naše zemlje. Njegovu vlast karakterizira arogancija i bahatost, brz jezik: stil koji je nametnuo upravo Čačić, a koji je u obrnutom razmjeru s učincima njihova upravljanja Hrvatskom. Oni pontificiraju o bilo čemu, proziva podčinjene, smjenjuju nepodobne i drugostranačne, osuđuje sindikate, telefonom otpuštaju guvernera Narodne banke, kustose muzeja, vrijeđaju osjećaje građana: a sve im to mnogi unaprijed oproštaju u ime stranačko ideologijske opredijeljenosti", zaključuje se na kraju. 




 

Pročitajte više