HNS-u ne smetaju afere i istrage: Okolnosti se nisu promijenile, stojimo iza Vlahušića

Foto: FaH

"S OBZIROM da se još uvijek čeka presuda Vrhovnog suda u slučaju Šipan, a u slučaju Revelin, koji navodite, radi se o istrazi, okolnosti se nisu promijenile te ne želimo ništa prejudicirati", stoji u odgovoru Središnjeg ureda HNS-a na upit o pokretanju istrage za Andra Vlahušića za aferu Revelin.

Podsjetimo kako Vlahušić bivši gradonačelnik Dubrovnika koji traži novi mandat na izvanrednim lokalnim izborima već nepravomoćno osuđen za Aferu Šipan. Vlahušića je već Županijski sud u Splitu prije dvije godine nepravomoćno osudio na uvjetnu zatvorsku kaznu od godinu dana s rokom kušnje od tri godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti prilikom kupoprodaje nekretnine na otoku Šipanu, a Vlahušić se žalio Vrhovnom sudu.

"Andro Vlahušić ima potporu vodstva stranke, a prema presudi ćemo se, kao što smo i ranije poručili, odnositi kao legalisti", stoji u odgovoru Središnjeg odbora HNS-a.

Krajem siječnja član Glavnog odbora HNS-a Goran Beus Richembergh izjavio je kako vodstvo stranke podržava Vlahušića u njegovoj kandidaturi i to unatoč presudi za Aferu Šipan.

''Prema presudi ćemo se odnositi kao legalisti. Cijenimo Vlahušićevu gestu u davanju na raspolaganje svih mandata u stranci. Kako ćemo odlučiti, vidjet ćemo kad dobijemo izričaj presude. Nećemo ništa prejudicirati. Zasad ima punu potporu vodstva'', rekao je tada Beus Richembergh.

Pročitajte više