HNS zbog podmetanja na Facebooku prijavio HDZ Etičkom povjerenstvu

Foto: Facebook

HNS Varaždinske županije prijavio je HDZ Etičkom povjerenstvu, nakon što je predsjednik Mladeži HDZ-a Grada Varaždina na svojoj Facebook stranici objavio fotografije istaknutih HNS-ovih dužnosnika, župana Predraga Štromara i gradonačelnika Gorana Habuša, u društvu kandidatkinja i kandidata HDZ-a za Europarlament te komentirao da su HNS-ovci podržali HDZ na predstojećim izborima.



"Ovakvo podmetanje pokazuje da je HDZ spreman na najniže poteze kako bi priskrbio barem pokoji glas svojoj listi na sjeveru Hrvatske. Želio bih vjerovati da vrh HDZ-a ne podržava takav način ponašanja i političke komunikacije, zbog čega njihovog predsjednika pozivam da se ispriča i ogradi od takvih postupaka svojih članova", rekao je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Poručio je kako HNS svoje političke neistomišljenike ne smatra neprijateljima, već rivalima u korektnim i poštenim političkim utakmicama te da će o političkim smicalicama najbolji komentar dati sami građani na nedjeljnim izborima.

Etičko povjerenstvo je prigovor ocijenilo opravdanim te navelo kako je HDZ svjesno i namjerno obmanuo javnost iznošenjem neistina o političkim protivnicima, čime je povrijeđen Izborni etički kodeks. Zbog toga HNS, jednako kao i Etičko povjerenstvo, još danas očekuje javnu ispriku.

Pročitajte više