HSP opet luduje: "Vlada RH je tajno poklonila Srbiji 10.000 hektara zemlje"

Foto: HSP

HRVATSKA država istočno od Dunava posjeduje 10.000 hektara zemlje koju je Vlada RH tajno poklonila Srbiji, tvrdi u priopćenju koje je medijima poslala Hrvatska stranka prava (HSP) njihov član Krešimir Vrpka, a koji se nedavno "proslavio" šovinističkom idejom da Hrvatska na istočnoj granici podigne zid i zabrani pristup izbjeglicama.

"Ako pogledamo malo u dugo pripremani Schengen u RH doći ćemo do zapanjujućih podataka. Naime RH je već ustrojila svih 100 graničnih prijelaza... Od 100 navedenih niti jedan nije istočno od Dunava", tvrdi Vrpka.

Dodaje i kako je predviđeno da će helikopteri MUP-a vršiti nadzor granice iz zraka, ali "nigdje se ne spominje kontrola granice istočno od Dunava odnosno na njegovoj lijevoj obali gdje Hrvatska ima spomenutih 10 000 hektara svojeg teritorija".

U strahu od Arapa

"Iz nekih medija saznajemo da su Arapi počeli kupovati zemljišta, salaše i imanja, točnije do sada su kupili oko 25 objekata na lijevoj obali Dunava. Samo je pitanje vremena kada će dati ponude i za prekodunavski hrvatski teritorij kojeg se naša vlada očito odrekla", poručuje HSP-ovac Vrpka, koji strahuje da će Srbija zaraditi na "hrvatskoj" zemlji.

Iz HSP-a citiraju i ustavnu odredbu o neotuđivosti hrvatskog teritorija te Vladi RH postavljaju sljedeća pitanja:

"Koliko je puta povrijeđen zračni prostor nad navedenim područjem od 10 000 hektara na istočnoj obali Dunava? Koliko je puta radi povrede našega zračnog prostora nad tim područjem podigla naše ratno zrakoplovstvo? Koliko su puta borbeni zrakoplovi susjedne Srbije ušle u naš zračni prostor na tom području? Također postavljamo pitanje vladi RH što je učinila ili što čini da bi teritorij istočno od Dunava postao i ostao suvereni dio Republike Hrvatske ili je jednostavno poklonila taj teritorij Srbiji?".

Pročitajte više