HSS, Hrast i Stranka umirovljenika dogovaraju suradnju

Foto: hss.hr

U SREDIŠNJICI HSS-a u Zagrebu danas su predsjednici Hrvatske seljačke stranke (HSS), Hrasta i Stranke umirovljenika (SU) razgovarali o "mogućnosti i potrebama suradnje u današnjim, za hrvatske građane sve težim vremenima" s ciljem okrupnjavanja demokršćanske političke opcije.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg, predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić i predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić su u "prijateljskom ozračju" razgovarali i o "aktualnoj gospodarskoj situaciji te izrazili zabrinutost zbog odluka i poteza Kukuriku vlade", navodi u priopćenju Ured za odnose s javnošću HSS-a. Najavili su nastavak razgovora na tu temu.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg za Hinu je nakon sastanka izjavio kako im je cilj da dođe do okrupnjavanja političke scene demokršćanske i pučke opcije. Rekao je da HSS sa Strankom umirovljenika već ima suradnju u nekim lokalnim samoupravama a sa Hrastom nemaju suradnju, ali imaju učestale kontakte.

Ljetos je Hrg potpisao sporazum s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom o trajnoj suradnji tih dviju stranaka koji podrazumijeva zajednički izlazak na izbore za Europski parlament te predsjedničke i parlamentarne izbore u Hrvatskoj.

Pročitajte više