HTV zbog turista počeo emitirati vijesti na engleskom jeziku

MNOGI su zamijetili kako se u kasnom večernjem terminu na prvom programu HTV-a od nedavno mogu čuti i vijesti na engleskom jeziku. Potez je to na kojeg se HRT tijekom ljeta odlučio zbog turista, a vijesti na engleskom mogle bi u programu opstati i po završetku turističke sezone.
 

"News - vijesti na engleskom jeziku emitiraju se na HRT1 od 18. lipnja, svaki dan, nakon Dnevnika 3. Emitirat će se tijekom ljeta i trebale bi prije svega pružiti aktualne, zanimljive i korisne informacije turistima. Moguće je da se, u istom ili sličnom obliku, vijesti nastave i nakon ljeta", kazala nam je glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc o ovom novitetu u programu HTV-a.

"Sadržajno obuhvaćaju najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, kulturna događanja, sport, vremensku prognozu, stanje na cestama, poneku zanimljivost ovisno o dnevnim događajima. Vijesti traju tri minute. Uređuje ih i vodi Ljiljana Vinković, dugogodišnja spikerica i urednica HR-a i HTV-a. Vinković je četiri godine bila kulturni ataše u New Yorku pa je upravo sjajno poznavanje engleskog jezika, uz dugogodišnje televizijsko iskustvo, bio jedan od razloga za njezin izbor", dodala je.

Pročitajte više