HUP Zagreb produljio suradnju sa Starwood Hotels & Resorts

Foto: hotel-sheratonzagreb.com

HUP Zagreb jučer je produljio suradnju sa Starwood Hotels & Resorts na zagrebačkim hotelima Sheraton i Westin.

Kompanija planira obnovu oba hotela u ukupnom iznosu od 76 milijuna kuna. Osim tih investicija, HUP planira alocirati 50 milijuna za razvoj hotela na dubrovačkom području, na kojem bi i Starwood rado proširio svoju suradnju s HUP-om, piše iCapital.
 
Osim Zagreba i Dubrovnika, Starwood bi svoj brend htio vidjeti i u Zadru te na jednom neimenovanom otoku, prema riječima potpredsjednika kompanije za regiju EMEA. On je također spomenuo da bi Hrvatska trebala obraćati više pozornosti na susjednu konkurenciju i njihove investicije, a ponajviše Crnu Goru.
 
U Hrvatskoj pak se čini da se većina investicija događa na području Istre i Dubrovnika. Naime, prema anketi koju citiraju lokalni mediji, hotelski operateri s poslovanjem u Istri planiraju ukupne investicije u iznosu 600 milijuna kuna kojima će obnoviti i dodatno razviti postojeće kapacitete za sljedeću sezonu.
 
Valamar, vodeća domaća turistička grupacija s oko 10% hrvatskih kategoriziranih smještajnih kapaciteta, najvećim dijelom situiranih u Poreču i Dubrovniku, planira investirati do 265 milijuna kuna u istarske kapacitete.
 
Valamarov konkurent, Arenaturist, također obnavlja hotel Belvedere kroz investiciju vrijednu 125 milijuna kuna, što je nastavak nedavno završenih investicija u hotel Medulin i Verudela. Upravo jučer je kompanija sa Zagrebačkom bankom i HBOR-om potpisala sporazum o kreditu za 125 milijuna vrijednu investiciju.
 

Pročitajte više