HURS traži raspuštanje Vlade: "Vrijeme je da stručnjaci zamijene nesposobnost i bahatluk"

Foto: FAH

PONOVNIM padom BDP-a i u trećem kvartalu, Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) šalje poruku da ova Vlada pogrešno i nestručno vodi ekonomsku politiku i mora što prije odstupiti.

"Raspuštanje Vlade i formiranje Vlade stručnjaka jedina je opcija", kažu iz HURS-a.
 
Tvrde da se potvrđuju podaci koje kontinuirano iznose posljednje tri godine, i da sada više ne žele čekati, a da izbore treba raspisati što prije.

"Niti jedno od predizbornih obećanja ove Vlade nije ispunjeno. Dapače, strmoglavili smo se na samo dno i to u svim segmentima: nezaposlenost, pad BDP­a, pad osobne potrošnje, broj blokiranih građana, osiromašenje, nedovoljne investicije i slabo povlačenje sredstava iz EU fondova", kaže predsjednik HURS-a Ozren Matijašević.

Investicije su, bez obzira na politiku njihova poticanja, pokazale još izraženiji pad od 3,6%, a osobna potrošnja građana pala je za 1,1% i utjecala na ukupni pad bruto društvenog proizvoda od 0,5% u odnosu na treći kvartal prošle godine, upozoravaju.

"Čak ni najoptimističniji ministri svojim smiješnim tvrdnjama ne mogu zamazati oči građanima: dotakli smo samo dno!" jasni su iz HURS-a.

"Neznanje, nestručnost i bahatluk „odlike“ su ove Vlade"

Podsjećaju na jučerašnje kritike visoko rangiranog stručnjaka iz Europske komisije pred potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem i ministrom financija Borisom Lalovcem kojima je opisivao rad ove Vlade.

"Neznanje, nestručnost i bahatluk „odlike“ su ove Vlade, koja mora odstupiti i prepustiti mjesta stručnim ljudima. Jedni kriterij budućeg društvenog konsenzusa trebao bi biti znanje, iskustvo i rezultati", kažu iz HURS-a i pozivaju stručnjake da "uzmu kormilo u ruke", završava Matijašević.

Pročitajte više