Hajdaš Dončić: Ako propadne monetizacija autocesta, upitne su plaće i mirovine

Foto: FAH

MOGUĆE je da će država morati rezati plaće i mirovine ako propadne "plan B" monetizacije autocesta, izjavio je Siniša Hajdaš Dončić. Ministar prometa novinarima u Trogiru rekao je da bez monetizacije neće biti smanjenja proračunskog deficita.

"Ako zbog monetizacije prema modelu B zbog nečega ne dođe, opet ćemo imati problem jer moramo smanjiti deficit. A onda će nam biti upitne isplate plaća i mirovina u ovim iznosu iz državnog proračuna", kazao je Hajdaš Dončić.

Još jednom je naglasio da Vlada nije odustala od monetizacije autocesta, već se odlučila za drugi model, odnosno za javnu ponudu dionica HAC ONC-a. Hajdaš Dončić vjeruje da će nakon javne ponude većinski vlasnici HAC ONC-a postati građani i mirovinski fondovi.

"Mi jednokratno smanjujemo deficiti i javni dug i time olakšavamo svim budućim vladama. Smatram da bi bilo vrlo ružno da za godinu dana bude donesena odluka o dodatnom smanjivanju plaća učiteljima i liječnicima, koji već i sad imaju manje plaće nego konkurencija na zapadu", rekao je Hajdaš Dončić.

 
 
 

Pročitajte više