Hakirane stranice Dubrovačkih ljetnih igara s porukama podrške islamistima

Screenshot: dubrovnik-festival.hr

S PORUKAMA podrške slamistima hakirane su službene stranice Dubrovačkih ljetnih igara! U porukama stoji kako je nužno da se prestane financirati rat u Siriji, Iraku i Libiji. Traži se sloboda za Palestinu, a veiča se Hamas. Poruke su ubrzo uklonjene, a službeni sadržaj stranica i dalje je nedostupan

Kako doznaje Index, policija je ozbiljno shvatila ovaj slučaj te je u tijeku istraga.

Dlji: Nismo shvatili kao prijetnju

"Mogu potvrditi kako su stranice hakirane rano jutros. Odmah smo obavijestili sve nadležne kao i policiju koja se bavi ovim slučajem", rekla je za Index glasnogovornica Dubrovačkih ljetnih igara Karla Labaš. Kako je istaknula na adresu Dubrovačkih ljetnih igara nisu stizale nikakve prijetnje, niti je bilo ikakvih naznaka.

"Ne shvaćamo ovaj napad kao izravnu prijetnju", rekla je Labaš dodajući kako će do kraja dana službena stanica biti ponovno u funkciji.

Pod povećalom zbog Elementarnih čestica

Dubrovačke ljetne igre pod posebnim su povećalom nakon što je odlučeno da će predstava "Elementarne čestice" rađena po romanu francuskog pisca Michela Houellebecqa ipak biti na programu. Podsjetimo kako je organizator Dubrovačko-neretvanska županije zatražio od MUP-a sigurnosnu procjenu jer je Houellebecq poznat kao žestoki kritičar Islama.

Nakon što je policija zaključila da zbog izvođenja "Elementarnih čestica" postoji rizik od terorističkog napada, predstava je privremeno skinuta s programa Dubrovačkih ljetnih igara. Nakon što je vijest o skidanju predstave s programa žestoko odjeknula najprije u domaćim, a zatim i u inozemnim medijima, vodstvo Igara počelo je propitivati svoju odluku.

Odlučeno je da će policija osiguravati sve izvedbe 'Elementarnih čestica', predstave koja je zbog stajališta autora Michela Houellebecqa prema muslimanima proglašena sigurnosnim rizikom na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama

Pročitajte više