Holy: Kako bih opisala Milanovića u jednoj rečenici? Ne interesira ga posao

Foto: Soundset

"NE INTERESIRA ga posao", rečenica je kojom je Mirela Holy u intervjuu za Soundset opisala Zorana Milanovića. Bio je to odgovor čelnice ORaH-a za novinarsko pitanje da premijera opiše u jednoj rečenici.

Holy je otkrila i da je Milanović volio vikendom nazivati ministre i kritizirati ih. I Holy je, kako kaže, bila među onima koje je Milanović ribao.

"Nije me baš ribao telefonski, nego me zvao da odmah dođem do njega. Pa je to radio u četiri oka i uživao u tome", kaže Holy.

"U ORaH mogu samo oni koji žele raditi u javnom interesu"

Predsjednica ORaH-a tvrdi da je ostala u dobrim odnosima s brojnim članovima SDP-a. Na pitanje kojeg političara bi voljela vidjeti u ORaH-u, Holy odgovara:

"Samo onoga koji podržava naš statut i želi raditi u javnom interesu. Smatram da svatko tko želi biti politički aktivan mora donijeti takvu odluku isključivo za sebe. Ne vjerujem u nagovaranje nekoga, mislim da to nije dobar pristup. To mora biti potpuno zrela odluka".

Nema saveza s SDP-om

Holy je ponovila da koalicija između ORaH-a i ovakvog SDP-a ne dolazi u obzir. Tvrdi da ORaH ne može koalirati sa strankama koje nisu vjerodostojne.

"Nije problem u Zoranu Milanovići, nego u ljudima koji ga okružuju i dopuštaju mu da kao premijer ne provodi program temeljem kojeg je Kukuriku koalicija dobila izbore. Sve dok takva bude situacija i dok se ne pokaže da SDP želi biti autentična i vjerodostojna stranka, mi ne možemo s njima surađivati, neovisno o tome tko je na čelu stranke", kaže Holy, te dodaje da se ne bi odazvala na Milanovićev poziv na sastanak ako bi joj šef SDP-a želio ponuditi suradnju prije ili nakon izbora.

"Feldman mi nije napisala da odlazi zbog Josipovića"

Komentirala je Holy i slučaj Andree Feldman, bivše članice predsjedništva ORaH-a koja je naprasno napustila stranku. U međuvremenu je Feldman u intervjuu za jedan tjednik potvrdila kako je otišla zato što Holy želi podržati Ivu Josipovića na predsjedničkim izborima. Feldman se zalagala da ORaH u utrku gurne svog kandidata.

"Andrea u mailu kojem je dala ostavku nije navela da je problem bio moja potpora kandidaturi Ive Josipovića. Razlozi koje je navela nisu bili povezani s tim. Na Predsjedništvu smo prije dva mjeseca imali razgovor na tu temu. Ona je rekla da smatra kako bi mi trebali imati svojeg kandidata. Ja se s tim nisam složila, jer mislim da imamo druge prioritete, prvenstveno izgradnju stranke. Koliko god to čudno zvučalo, nama ovi predsjednički izbori nisu toliko važni. Predsjedništvo stranke će odlučiti koga ćemo podržati. Ja ću podržati Josipovića jer se dugo znamo, ima progresivne vrijednosti i korektno je odradio mandat. No ne očekujem da Predsjedništvo vjeruje meni, pa ćemo o tome raspravljati kad on objavi svoj program", rekla je Holy.

Pročitajte više