Horor u Istanbulu se ponavlja: Napadači ranili dva policajca, ubijena napadačica koja je nosila bombu

Screenshot: Hurriyet, Foto: FAH

POLICAJCI u Turskoj ubili su napadačicu i ranili napadača koji su pokušali upasti u sjedište policije u Istanbulu, prenosi Hurriyet.

Napadači su zapucali na policajce koji su stajali na ulazu u zgradu, pri čemu su dva policajca ranjena. Napadačica je nosila bombu, i ubijena je na mjestu, a napadač je uhićen nakon što je poslije toga ranjen pokušao pobjeći.

Policija je odmah u početku napada zatvorila jednu od glavnih gradskih ulica Vatan, a još nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad.

Prethodno je policija uhitila naoružanog muškarca koji je upao u ured turske vladajuće Stranke AK u predgrađu Istanbula. Muškarac je razbio prozore na zadnjem katu zgrade u četvrti Kartalu na istanbulskoj azijskoj strani i izvjesio je tursku zastavu na koju je dodan motiv bijelog mača prije nego što je uhićen.

Dogan je prvotno javio da su dva naoružana muškarca ušla u ured Stranke AK.

Podsjećamo, jučer su pripadnici ljevičarske Revolucionarne narodne osloboditeljske partije-fronte u Istanbulu uzeli za taoca tužitelja Mehmeta Selima Kiraza. Napadači su ubijeni, a tužitelj je nakon ranjavanja u akciji spašavanja preminuo u bolnici.

--> Talačka kriza u Istanbulu: Otmičari ubijeni, tužitelj nakon ranjavanja preminuo u bolnici

Zasad nije poznato jesu li ljudi koji su danas upali u ured AKP-a povezani s jučerašnjim napadom.

Pročitajte više