Hrvatska policija sve brutalnija: Ovo je hapšenje zbog krivog parkiranja!

Foto i video: Regional Express

POLICAJCI u Puli brutalno su priveli starijeg muškarca zato što je pokušao zaustaviti pauk da mu odnese auto, javlja Regional Express.

Redakciji Regional Express javio se čitatelj koji im je poslao i fotografije privođenja. Opisao je što se točno dogodilo.

Muškarac je svoj automobil parkirao na parkingu kraj gradskog stadiona. No, prometni redar naredio je pauku da digne auto, zbog toga što je jednom gumom bio na crti parkirnog mjesta za invalide.

"Unatoč tome što imamo znak 'samo za stanare' i što se crte za invalide ne vide i što više nemamo invalida u kvartu, pauk je uzeo auto. Na naše pitanje 'a di da parkiramo?' je rekao 'nije moja stvar' i zvao policiju jer se čovjek legao ispod kotača pauka", tvrdi čitatelj pulskog portala.

Dodaje da su došla dva policajca koja su se ponašali bahato i bili grubi prema muškarcu koji je pokušao spriječiti pauk da mu odnese auto: "Radili su mu poluge i kao što se vidi na slikama dvojica su ležala na njemu i lomili mu ruku, čovjek je vrištao da prestanu da će ući u maricu, da ga boli, ali jedan mlađi se zaderao samo 'šuti'".

Evo što su snimile kamere!

Regional Express naknadno je objavio snimku incidenta. Vozilo Pulaparkinga ima pet nadzornih kamera, a i svaki djelatnik ima kameru na svojem odijelu koju pali kad vidi da dolazi do nerazumijevanja od strane vozača kojima je dignut automobil. Pauk Pulaparkinga je reagirao po dojavi građana.

Policija: Pružao je otpor!

"Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli 71-godišnjeg muškarca koji je ležao ispod kamiona u vlasništvu pravne osobe. Muškarac je vikanjem narušavao javni red i mir i odbijao se dignuti s kolnika. Nakon što se 71-godišnjak oglušio na upozorenja policijskih službenika da prestane s činjenjem prekršaja, policijski službenici su primijenili sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, budući je muškarac držeći se za branik kamiona, pružao pasivan, a potom i aktivan otpor. 71-godišnji Puljanin je uhićen i priveden u policijsku postaju a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja pušten na slobodu. Protiv 71-godišnjaka će nadležnom prekršajnom sudu biti podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", izvijestili su iz policije.

Pročitajte više