Hrvatska traži još 1768 osoba: Identificirani posmrtni ostaci devetero ljudi

U ZAVODU za sudsku medicinu danas je provedena identifikacija posmrtnih ostataka devet osoba smrtno stradalih 1991. godine koje su ekshumirane u Vukovarsko-srijemskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji te preuzetih od Instituta za nestale osobe BiH.

Na današnju je identifikaciju bilo pozvano deset obitelji, od kojih se jedna nije odazvala. Pet od devet danas identificiranih su bili hrvatski branitelji. Nakon današnje identifikacije Hrvatska traga za još ukupno 1768 nestalih ili nasilno odvedenih osoba. Od toga je 984 nestalo 1991. i 1992. godine, a 784 1995. godine.

"Obraćajući se okupljenim obiteljima, ministar branitelja Predrag Matić istaknuo je kako će Ministarstvo, kao i Vlada RH, ustrajati na traganju za osobama nestalim tijekom Domovinskog rata. Također je naglasio da resorno ministarstvo poduzima sve kako bi se saznale sudbine svih osoba koje se vode kao nestale, poručivši kako se neće odustati od potrage za nestalim osobama sve dok se ne nađe i posljednja osoba s popisa traženih", napisali su iz Ministarstva branitelja.

Pročitajte više