Hrvatsku aplikaciju PhotoMath do sada preuzelo 11 milijuna korisnika

Foto: Press

HRVATSKU mobilnu aplikaciju PhotoMath u tri mjeseca od predstavljanja preuzelo je 11 milijuna korisnika, a njihov broj i dalje stabilno raste, doznaje Poslovni dnevnik.

Damir Sabol, osnivač zagrebačke tvrtke Slikoplat koja je krajem listopada s PhotoMathom ušla u finale najvećeg europskog startup natjecanja, TechCrucha u Londonu, kaže da je vrlo zadovoljan rastom.

“Mnogo smo naučili u posljednja tri mjeseca o korisnicima PhotoMatha i njihovim potrebama te ćemo tijekom veljače objaviti novu iOS i prvu Android verziju aplikacije čime očekujemo daljnji rast broja korisnika”, kaže Sabol.

PhotoMath je u prvom danu, kad je pušten za AppStore, preuzelo je 110 tisuća korisnika iz cijelog svijeta. Sutradan više od pola milijuna, a treći dan preko 2,5 milijuna korisnika.

Njihovi korisnici svaki mjesec uz pomoć ove aplikacije, koja se besplatna za skidanje, riješe više od osam milijuna matematičkih zadataka.

"Trenutno još razmatramo mogućnosti monetizacije aplikacije PhotoMath i razgovaramo o tome s velikim međunarodnim igračima, a interesa za suradnju bilo je i iz Hrvatske", kaže Sabol te zaključuje da zasad ne može o imenima potencijalnih partnera s obzirom da su razgovori u tijeku.

Pročitajte više