Hugo Chavez mora hitno na novu operaciju: U televizijskom obraćanju prvi put imenovao nasljednika

Foto: AFP

VENECUELANSKI predsjednik Hugo Chavez rekao je u televizijskom obraćanju svome narodu rekao da odlazi na Kubu na novu operaciju tumora. Prvi put otkad je objavio da je bolestan progovorio je o nasljedniku.

Rekao je da će ga, "u slučaju da mu se nešto dogodi", zamijeniti potpredsjednik Nicolas Maduro. Podsjećamo, Chavez se tek u petak vratio s liječenja. Javnosti je rekao da su pretrage pokazale da se tumor proširio.

"Nažalost, iscrpljujuće pretrage su pokazale da se tumor vratio i hitno se moram podvrgnuti novoj operaciji", rekao je te dodao: "Uz Božju pomoć, kao i u prethodnim situacijama, iz ovoga ćemo izaći pobjedonosno." Međutim, ovoga puta je istaknuo ozbiljnost situacije: "Postoje rizici, tko to može opovrgnuti?"

Chavez je rekao kako su liječnici preporučili operaciju već tijekom ovoga vikenda, ali da je on rekao da želi nakratko vratiti u Venezuelu, iako, kako je rekao, "bol koji osjeća nije zanemariva". Pristašama je poručio da, ako se zbog njegovog zdravstvenog kolapsa budu morali održati novi izbori, glasaju za Maduru, jednog od njegovih najbližih savjetnika.

Podsjećamo, Chavezu je prošle godine dijagnosticiran tumor na području zdjelice. Operacijama se podvrgnuo u lipnju prošle te u veljači ove godine, a išao je i na kemoterapiju te zračenje. U listopadu je ponovno izabran za predsjednika, javlja BBC.

Pročitajte više