Huligani divljali i u Vukovaru: Mladić napao policajca, bacali kamenje na zgradu SDSS-a

VUKOVARSKI policajci su sinoć i jutros imali pune ruke posla zbog divljanja i uništavanja "navijača" nakon hrvatskog poraza od Srbije. Jedan Siščanin je čak i napao policajca, a demolirane su i prostorije SDSS-a.

Plavci sa navijačkim divljanjem povezuju pet slučajeva narušavanja reda i mira na području Vukovara. Prvo su nakon prijenosa utakmice pijani mladići vikali i bacali boce, a 21-godišnji Siščanin je potom i napao policajca te je danas priveden pritvorskom nadzorniku.

Na proslavi rođendana lakše ozlijeđen muškarac

Glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Luka Barunčić rekao nam je da su se dogodila tri slučaja uništavanja stvari i imovine. Oko 23,30 sati je grupa mladića sa šalovima na glavama u vukovarskoj Ulici tri ruže prvo na parkiralištu demolirala četiri automobila vukovarskih registracija pa su potom ušli u dvorište kafića u kojem se održavala privatna proslava rođendana. Porazbijali su stakla na kući u kojoj je kafić, a pri tome su lakše ozlijedili 32-godišnjaka koji je bio na proslavi rođendana.

Jutros oko 5,30 sati je grupa mladića ušla u vagon brzog vlaka Vukovar-Zagreb te su aktivirali vatrogasni aparat i vikanjem kršili javni red i mir. Oko 12 sati su policajci dobili dojavu da je nepoznati počinitelj bacao kamenje na zgradu SDSS-a u Vukovaru pri čemu je nastalo pet manjih i jedno veće udubljenje na fasadi. Na zgradi je nastala materijalna šteta od nekoliko stotina kuna. Vukovarski policajci traže počinitelje ovih djela.

U Dubrovniku razbijena dva stakla na pravoslavnoj crkvi

U gradu je jučer bio veći broj hrvatskih navijača, jer je bilo organizirano zajedničko gledanje utakmice Europskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Srbije u kojoj je naša reprezentacija propustila priliku za ulazak u finale. Podsjetimo, razočarani navijači su nakon utakmice u Splitu napali Srbe koji su slavili najvećeg srpskog sveca, Svetog Savu.

Ove noći su huligani bili aktivni i u Dubrovniku gdje su razbijena dva stakla na pravoslavnoj crkvi, a šteta je oko 200 kuna.

Pročitajte više