Humanitarna akcija za 46 siromašnih učenika: Opremimo školarce uz Facebook humanitarce

Ilustracija: FAH

"NOVA je školska godina pred vratima i mnogi roditelji već sada razbijaju glavu jer ne znaju kako kupiti ono najosnovnije svojim đacima.

Ako pratite naš rad sigurno ste primijetili da pokušavamo pomoći onima koji doista nemaju skoro pa ništa za onaj najosnovniji život, samohranim majkama ili obiteljima koji od prihoda imaju samo dječji doplatak, neku socijalnu pomoć, obiteljima sa oba roditelja nezaposlena i svima onima koji svaku večer sa suzama u očima i knedlom u grlu idu leći", početak je to apela objavljenog na Facebook stranicama Humanitarne udruge FB Humanitarci.

Ova je udruga naime pokrenula humanitarnu akciju u kojoj će se prikupljati školski pribor za 46 učenika. Potrebne su bilježnice A4 ili manjeg formata, olovke, gumice, šiljila, flomasteri, drvene bojice, pastele, vodene bojice, tempere, kistovi, ravnala, šestari i ostali pribor za geometriju, likovni i ostale predmete.

Kuna po kuna...

"Već ona poznata rečenica: ako svatko od nas odvoji 20, 30 kuna i kupi nešto za nekoga takvoga, možemo puno toga napraviti... zvuči kao klišej, ali to je činjenica i zato vas opet pozivamo, učinimo nešto, jer ako smo pomogli samo jednoj obitelji, ipak jesmo pomogli", kažu organizatori.

Donacije se mogu donijeti u igraonicu Čarobna šuma, Braće Cvijića 15, Knežija, zatim u "Klupko" u Ilici, Caffe bar Gloss, IV. Poljanice 4 i Grafikon u Marićevom prolazu. Također, moguće ih je poslati i Tiskom ili pak uplatiti donaciju putem net bankinga. Organizatori mole sve donatore da uz poklonjeno ostave i svoje ime i prezime, kako bi svakome na kraju akcije mogli zahvaliti. Informacije o akciji dostupne su i putem e-maila zgb.fbhumanitarci@gmail.com.

U istoj grupi dostupan je i čitav popis mališana za koje se skupljaju donacije, a mi prenosimo popis onih koji još čekaju svog donatora:


Prvašići: Mihaela, Emanuel, Leon, Petar, Sven, Luka i Dorijan

U drugi razred kreću: Sanela, Melani, Lara, Ivan i Jasmin

Treći razred će pohađati: Petar, Andrej i Tin

U četvrti će krenuti Alma i Renato

Peti: Inge, Mateja, Ana, Sinke i Robert

Šesti razred će pohađati: Tea, Kiki Blaženko i Marko

Sedmi razred upisuje Alenka

Osmi razred: Barbara, Ivan Tomislav i Dino

SREDNJU školu pohađaju:

1.razred Ema

1.razred za frizerku Marija (Marija je već dobila figaro i peglu za kosu. Fali joj pupa smeđe duge kose.)

1.razred Stjepan

2.razred Anja - Primjenjena umjetnost, smjer arhitektura, god.školarina 700 kuna. Potrebni rotring flomići, debele masne olovke itd...

2.razred za kuhara Antonio

2.razred David, Građevinska za zidara

2.razred Denis, Trgovačka

2.razred Dominik, za mesara

3.razred Vedrana, za pedikerku

3.razred Adam, Industrijska i graditeljska obrtnička škola

3. razred, Matija

4.razred, Tehnička škola, Kristijan

4.razred Dražen

Pročitajte više