Hvarski umirovljenik Prosper Maričić: Nisam prijetio tužiteljicama i nemam veze s don Fanuccijem

oto: Ilustracija (Gastone Moschin kao don Fanucci u filmu "Kum II")

PROSPER MARIČIĆ, umirovljenik s Hvara, kojem u Splitu sude zbog deset godina reketa ugostitelja Kristijana Kelama, tvrdi da nije prijetio tužiteljicama jučer na izlasku iz sudnice.

"Nikada nisam prijetio, a pogotovo nekome rekao da ću mu se krvi napiti. To apsolutno ne odgovara istini. Ja jednostavno nisam takav čovjek", kaže Maričić, koji je i dalje uvjeren da je cijeli postupak protiv njega inicirao Index prije dva ljeta. 

Što je onda kazao kada je tužiteljica to shvatila kao prijetnju te o tome izvijestila čelnicu tijela?

"Samo sam rekao da će se njima baviti USKOK, i to zato jer sam ih prijavio", pojasnio Maričić. Nejasno je zbog čega bi takav navod tužiteljica shvatila kao prijetnju.

"To trebate nju pitati", predložio je Maričić.

"S don Fanuccijem nemam nikakve veze"

Smeta ga i što ga se zove don Fanucci.

"To je nevjerojatno. Ja sam Prosper Maričić i s tim don Fanuccijem nemam nikakve veze. A cijeli ovaj postupak vrti se oko tog filmskog lika s kojim ja nemam nikakve veze", kaže Maričić.

Neshvatljiva mu je medijska pažnja posvećena slučaju.

"Novine, portali, svi su pisali o meni, kao da sam glavna stvar u državi, a terete me za minorno kazneno djelo u vrijednosti lošijeg automobila", kaže Maričić, koji je bio tehnički direktor RTV Zagreb, a svojedobno ga je, kaže, u audijenciju primio i Papa.

"Imam ugovor za novac koji sam primio"

"Cijela ova priča koje se drži tužilaštvo je potpuno iskonstruirana i kriva te se temelji na iskazu Kristijana Kelama i napisima Indexa", tvrdi Maričić. 

Index je iscrpno izvijestio o akciji uhićenja koja je uslijedila nakon što je Maričić od Kelama primio tisuću eura.

"To je bio novac za neke tehničke usluge koje sam obavio i tu nema ništa sporno. Sudu sam pokazao i ugovor koji se na to odnosi. Ostalo je sve potpuna izmišljotina", kaže Maričić.

 

 

 

Pročitajte više