Incidentu unatoč: Novi intendant splitskog HNK mijenja akte kazališta da ostavi Ivicu Čikeša na poziciji!

Screenshot: YouTube

TONČI BILIĆ, novi intendant splitskog HNK, neće ništa poduzeti protiv v.d. šefa Opere Ivice Čikeša, kojeg je u petak iz teatra odvela policija na triježnjenje jer je pijan prijetio klarinetisti Srđanu Benzonu. Ne samo to. Bilić je najavio i promjenu akata kazališta kako bi se Čikeša ostavilo na poziciji.

Rekla-kazala

"Akti nisu u skladu sa zakonom pa i to moramo napraviti kako bi se procedura mogla odraditi", odgovorio je Bilić na novinarski upit oko detalja da Čikeš ima pomorsku školu, a ne nekakvu visoku spremu iz oblasti kojom se bavi.

Protiv Čikeša zasad ne misli ništa ne poduzimati. "Informacije o događaju imam isključivo iz medija. I o meni se svašta pisalo pa mislim da bi prvo trebalo utvrditi činjenice, a ne rekla-kazala", kazao je Bilić.

Čikešu Opera, Bogdaniću Balet

Podsjetili smo novog intendanta da nisu priče "rekla-kazala", nego da je Srđan Benzon Indexu izjavio kako će ustrajati na kaznenom progonu Čikeša za prijetnju. Štoviše, najavio je kako će tražiti da se Čikešu odredi zabrana približavanja i kontaktiranja. A još je napomenuo kako je Čikešov alkoholizam permanentan i da u kolektivu s njim stalno imaju probleme.

"Čikeš zasad nije na tapetu. Ja bih apelirao da se ove tenzije smire...", bio je jutros Bilić vrlo oprezan. 

Kako na čelo Baleta misli postaviti Dinka Bogdanića, novinare je zanimalo i o njegovom pravnom statusu, s obzirom na napise o problemima koje je s njim imala jedna balerina u Zagrebu. "Nikakva osuđujuća presuda u tom smislu ne postoji. Postojao je samo spor između kazališta i balerine. Kolega Bogdanić nema nikakve zakonske prepreke da preuzme dužnost", kazao je Bilić.

 

Pročitajte više