Invalidu stigla kazna za prometni prekršaj, a on već dvije godine ne vozi auto?!

Ilustracija: Arhiva

KADA mu je prije nekoliko dana stigla preporučena pošiljka Prekršajnog suda u Puli, 54-godišnji Blaž Tikvić iz Županje bio je zatečen. Nekoliko je puta pročitao presudu i ništa mu nije bilo jasno. Sutkinja Sanja Dittrich Glumac 3. lipnja ove godine osudila ga je na novčanu kaznu u iznosu od 2500 kuna te mu izrekla zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca, javlja Glas Slavonije.

U obrazloženju presude stoji da je kriv što je 3. lipnja oko 2.20 sati u Medulinu upravljao osobnim automobilom pulskih registracijskih oznaka iako je u organizmu imao nedopuštenu koncentraciju alkohola od 2,06 promila. I ništa u tome ne bi bilo čudno da okrivljenik ne tvrdi da toga dana u Medulinu uopće nije ni bio, niti ima bilo kakve veze s tim slučajem.

"Prije dvije godine imao sam moždani udar, lijeva ruka ostala mi je oduzeta i nisam sposoban upravljati osobnim vozilom", kazao je Blaž Tikvić za Glas Slavonije te dodaje da je tog dana s prijateljem Slavkom bio u Lipovcu i postoje svjedoci koji bez problema mogu potvrditi njegove navode. Pretpostavlja da se netko namjerno lažno predstavio kao on.

"Ja sam invalid i dao Bog da nije tako, da mogu raditi i zaraditi si koju kunu. Živim od invalidnine od 742 kune, i sada me netko ni krivog ni dužnog osudi na novčanu kaznu od 2.500 kuna za prekršaj koji nisam počinio. To je nečuveno", ogorčen je Tikvić.

Za sutkinju Sanju Dittrich Glumac u ovom slučaju ništa nije sporno.

"To je bio taj čovjek, o tome uopće nema govora. On radi tu u građevini, u cijelosti je priznao navode optužnog akta, slučaj je riješen po žurnom postupku i ni o kakvom lažnom identitetu nema govora. Sud je postupio na osnovi optužnog prijedloga policije, a policija valjda zna koga je uhitila i dovezla na sud. Bespredmetno je uopće o tome i govoriti", rekla je sutkinja.

Pročitajte više