Istrage u Srbiji: Miškovića sumnjiče da je Darku Šariću oprao 100 milijuna eura

Foto: Blic

SRPSKA policija ima dokaze da je vlasnik Delta holdinga, srbijanski poduzetnik Miroslav Mišković, oprao oko 100 milijuna eura koji su pripadali odbjeglom narko-šefu Darku Šariću, javlja Blic.

Mišković je prekjučer u policiji davao istragu nešto duže od dva sata, a na pitanje zna li nešto o kompaniji "East Europe Investment Fund" iz Nizozemske, Mišković je negirao. Istražitelji posjeduju dokumente koji potvrđuju da je upravo Mišković vlasnik kompanije. Policija sumnja da je Mišković vlasnik i kompanije "Great Investment Corporation" s Cipra. Ove dvije kompanije povezuje Tatjana Jeronimides, direktorica u Miškovićevoj firmi "Hemslade" s Cipra.

Jeronimides je bila ta koja je davala naloge za isplate s računa "East Europe investment found" i "Great investment corporation" na račun Šarićeve tvrtke "Financial angels". Polovinom 2007. godine s kompanije "East Europe investment found" na račun Šarićeve kompanije uplaćeno je 2,5 milijuna eura, a s računa "Great investment corporation" isplaćena je svota od 3 milijuna eura. Osnove plaćanja navodno su bile konzultantske usluge.

Na zahtjev Tužiteljstva za organizirani kriminal provjerava se i financiranje izgradnje naselja "Bellevue" u Bloku 67.

"Sumnja se da je financiranje tog posla išlo preko Hip-Alpe-Adria banke iz Klagenfurta i nizozemske kompanije "Hypo Group Netherlands" koje su u posao uložile 100 milijuna eura. Tek se treba utvrditi što je bila garancija za davanje kredita", navodi sugovornik za Blic.

Izvršitelj radova u naselju je tvrtka "Blok 67 Associates" iz Klagenfurta čiji je suvlasnik "Delta Real Estate" Miroslava Miškovića". Sumnja se da je tih 100 milijuna eura prebačenih preko "Hypo Group Netherlands" Mišković oprao.

Pročitajte više