Ivo Čović dobio novi četverogodišnji mandat na čelu Holdinga; HSLS i HSS: Maske su pale

NA DANAŠNJOJ sjednici Skupštine trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o. g. Ivo Čović jednoglasnom odlukom članova Skupštine, a na temelju zaključka Skupštine grada Zagreba, dobio je novi četverogodišnji mandat za mjesto Predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga.

Predsjedavajući Skupštine, Brumnić naglasio je da su ovom odlukom svi članovi Skupštine pokazali visoku razinu odgovornosti te dali veliki doprinos izbjegavanju krize upravljanja Zagrebačkim holdingom.

Ivo Čović naglasio je da je svjestan goleme odgovornosti i opravdanih očekivanja građana Grada Zagreba te da će Uprava s njim na čelu okončati proces restrukturiranja tvrtke, nastaviti s racionalizacijom poslovanja te dalje unaprijeđivati kvalitetu usluge Zagrebačkog holdinga, stoji u priopćenju glasnogovornika Holdinga.

HSLS i HSS: Maske su pale

Na odluku o novom četverogodišnjem mandatu Ivi Čoviću na čelu Zagrebačkog holdinga, reaglirali su Darinko Kosor iz HSLS-a i Nenad Matić iz HSS-a, koji su podnijeli ostavke na mjestu članova Skupštine holdinga.

U zajedničkom priopćenju istaknuli su kako su ponovnim izborom Čovića, iako je u zadnje dvije godine ostvario katastrofalne poslovne rezultate i nije provodio zaključke o restrukturiranju Skupštine, pokazali da im je partijska podobnost ispred struke i interesa građana Zagreba.

"Maske su pale! Od danas zagrebački SDP preuzima punu odgovornost kako za dosadašnje tako i za buduće poslovne rezultate Uprave na čelu s Ivom Čovićem. Budući da nam odgovornost prema građanima i osobni moralni kriteriji nalažu da ne prihvatimo takvu vašu odluku ne vidimo više niti jedan razlog da ostanemo te podnosimo neopozive ostavke", poručili su Kosor i Matić.

HSP: Imaju ga, imaju Čovića!

Pomalo nestvarno zvuči činjenica da je skupština tvrtke jednoglasno ponovno izabrala Ivu Čovića na mjesto predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga na rok od četiri godine, priopćili su iz zagrebačkog HSP-a.

Iz priopćenja sa sjednice navodi se kako su članovi Skupštine "pokazali veliku odgovornost" birajući Čovića, no ne navodi se tko je sve bio nazočan i tako doista bio odgovoran kako bi obavio svoju dužnost za koju je, uostalom, i plaćen.

"Stoga se valja zapitati:


Kakva je to odgovornost potvrditi reizbor čovjeka koji je doveo Holding do duga od pola milijarde kuna i do točke kada je upitna isplata plaća radnicima, a uza sve to izabrati ga na četiri godine unatoč tome što su lokalni izbori za manje od godinu dana (pa se shodno rezultatima izbora može birati novo čelništvo tvrtke uz velike otpremnine dosadašnjem)?

Kakva je to odgovornost da na sjednici ključnoj za 12.000 zaposlenika Holdinga od 11 članova Skupštine fizički budu nazočna samo trojica, a da ostali svoje dužnosti "obave" putem punomoćnika ili zamjenika?

Na krnjoj sjednici nigdje ni traga "velikim borcima za pravdu" u Skupštini Grada poput mladih jastrebova Davora Bernardića, Jurice Meića i drugih. Činjenica je kako su upravo oni svojedobno prozivali Milana Bandića da je sam svoj majstor i jedini član Skupštine holdinga, a sada se od njega nimalo ne razlikuju bahateći se i dajući sve punomoći jednoj osobi.

Njihovo licemjerje nije ništa manje od sličnog postupka Darinka Kosora (HSLS) i Nenada Matića (HSS), članova Skupštine holdinga koji su također dali svoje punomoći jednom čovjeku, a koji sada navodno razočarani izborom Čovića viču "Maske su pale" i podnose "neopozive ostavke"!

Sve će to birači, dosad vrlo strpljivi Zagrepčani, na idućim lokalnim izborima znati cijeniti!

HSP grada Zagreba već je upozoravao na osjetljivost izbora čelnog čovjeka Zagrebačkog holdinga, no šteta je ipak učinjena! Članovi Skupštine holdinga pokušali su izbjeći odgovornost izbora predsjednika Uprave, ali zato neće moći izbjeći odgovornost prema biračima.

A kada bi još bili materijalno odgovorni za takve svoje postupke, onda se ti čuvari svojih fotelja ne bi sada brčkali u moru", stoji u priopćenju HSP-a.

Pročitajte više