Izbjegnuta tragedija na pruzi između Vrbovca i Dugog Sela: Pružnim vozilom krenuo ususret jurećem vlaku!

NOVI incident na hrvatskim prugama, i to već treći veći u proteklih mjesec dana! Vozač pružnog vozila bez dopuštenja dežurnih prometnika napustio je kolodvor Vrbovec te počeo se kretati u smjeru Dugog Sela. Iz suprotnog smjera nailazio je brzi vlak! Nesreća je, srećom, izbjegnuta.

- 24. listopada: Brzi putnički vlak u Sibinju umalo naletio na teretni vlak! HŽ: Za putnike nije bilo opasnosti?!

- 6. studenog: Novi incident na hrvatskim prugama: Zbog kvara se putnički i brzi vlak našli se na istom kolosijeku

"Dana 16. studenoga 2012. u 17.20 sati na pruzi Dugo Selo-Koprivnica na dionici Dugo Selo-Vrbovec izbjegnut je izvanredni događaj, zbog čega je željeznički promet bio u prekidu. Vozač pružnog vozila HŽ Infrastrukture bez dopuštenja dežurnih prometnika napustio je kolodvor Vrbovec te počeo se kretati u smjeru Dugog Sela. Dežurni prometnici zamijetili su tu nepravilnost te ga telefonom obavijestili da mora zaustaviti vozilo, što je on i učinio. Iz preventivnih razloga prometna služba je naložila isključenje napona u kontaktnoj mreži kako bi se obustavio promet. Stoga je na udaljenosti od 4,6 km od pružnog vozila zaustavljen brzi vlak broj 581 koji se kretao iz smjera Dugog Sela prema kolodvoru Vrbovec", izvijestili su iz HŽ-a.

"Okolnosti izvanrednog događaja se utvrđuju. Očevid obavljaju policijski službenici PU Zagrebačke PP Dugo Selo, PP Vrbovec te istražno povjerenstvo HŽ Infrastrukture. Putnici su se između kolodvora Vrbovec i Dugo Selo za vrijeme prekida prometa prevozili autobusima. U 20.25 sati željeznički je promet opet uspostavljen. Ispričavamo se svim putnicima zbog neugodnosti koje im je uzrokovao ovaj događaj te ih molimo za razumijevanje", dodaje se u priopćenju HŽ-a.

Pročitajte više