Jaka bura na Jadranskoj magistrali

Screenshot: Google earth

ZBOG bure, na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub.

Autoceste A1 i A6 Rijeka-Zagreb otvorene su za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u Lici i Slavoniji. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D8) mogući su odroni zemlje i kamenja.

Večeras od 22 do 6 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa, zbog radova.

Na autocesti A1 kroz tunele Sveti Rok i Grič vozi se dvosmjerno, kroz jednu tunelsku cijev, zbog radova.

Za teretna vozila zatvorene su ceste: D29 Marija Bistrica-Soblinec, D228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac, u Gornjem Pokupju (za vozila iznad 15 t), ŽC Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska, ŽC Novska-Borovac i ŽC Orahovica-Kutjevo.

Do 19. travnja, svim vlasnicima motocikla ili mopeda, omogućen je besplatni tehnički pregled u bilo kojoj stanici za tehnički pregled u Hrvatskoj.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo (kolona je duga oko 5 km) i Tovarnik (kolona je duga oko 1 km).

Zbog radova, za teretna vozila zatvoreni su granični prijelazi - Ilok, do 10. lipnja, i Kamensko, do 31. svibnja (kamionski promet je preusmjeren na GP Vinjani Donji).

U prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak i Sumartin-Makarska te katamaranske: Novalja-Rab-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar- Korčula i Split-Bol-Jelsa.

Od 11. travnja promet na državnoj trajektnoj liniji br. 332 Valbiska - Merag održava se po novom redu plovidbe.

Pročitajte više