Jakovčić: Pozivom u Vladu žele me maknuti iz utakmice za Europski parlament

Foto: Goran Šebelić / Cropix

IVAN JAKOVČIĆ, predsjednik IDS-a, kaže da je počašćen pozivom Zorana Milanovića da uđe u Vladu, ali ističe kako i dalje smatra da ima ljudi koji su kompetentniji od njega za mjesto ministra turizma.

"Iznimna čast mi je osobni poziv premijera Milanovića u Vladu, ali taj poziv čitam na sljedeći način: prvo, očito je premijer prihvatio moju ideju o rekonstrukciji Vlade, no ako želi imati predsjednike stranaka u Vladi, tada mora poziv uputiti i predsjedniku HSU-a Silvanu Hrelji", izjavio je Jakovčić za Novi list.

Što s Kajinom?

Dodao je kako je njegov donedavni stranački kolega Damir Kajin izjavio da mu se SDP zapravo ruga ponudom da uđe u Vladu.

"Danas je Damir Kajin čovjek Zorana Milanovića, i ako znamo da je to tako, onda sam ja zabrinut za vjerodostojnost Milanovićeva poziva. Damir Kajin je kandidat za župana najturističkije regije u Hrvatskoj, i s njegovim konstatacijama ja se jednostavno ne mogu složiti. Moramo, dakle, raščistiti takve Kajinove stavove. Jer to nije uvreda samo meni nego cijeloj Istri", kazao je Jakovčić.

"Žele me maknuti iz utakmice za Europarlament"

Predsjednik IDS-a dodaje kako mu se čini da poziv u Vladu ima i prikriveni cilj. Vjeruje da ga SDP želi diskvalificirati iz utrke za Europski parlament.

"Poznato je da ja želim ići u Europarlament. Zato se ne mogu oteti dojmu da, što mi potvrđuju i neovisni politički stručnjaci, ova ponuda o ulasku u Vladu djelomično ima za cilj i da me makne iz utakmice za Europarlament. Očito sam vodeći kandidat za te izbore, to je jasno kad vidimo liste stranaka", rekao je Jakovčić.

Pročitajte više