Jakovčić o odluci SDP-a: Koliko moralnosti ima u Milanovićevoj odluci pokazat će lokalni izbori

Foto: Srećko Niketić/Cropix

ISTARSKI SDP jučer je odlučio na lokalne izbore izaći u koaliciji s HNS-om i HSU-om, ali ne i s IDS-om. Za župana će poduprijeti Damira Kajina , ako se kandidira. Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić komentirao je odluku SDP-a.

"Koliko moralnosti i korektnosti ima u odluci, praktički Milanovića, da natjera istarski SDP da ide protiv IDS-a neka prosude birači. Uvjeren sam da naš kandidat, kolega Valter Flego, će preuzeti i voditi Istru kao istarski župan. Zato što je on osoba koja je pokazala kako i na koji način moral treba upravljati politikom, a ne ovo što bi Istriani jednostavno nazvali - šporka politika", kazao je Jakovčić.

Dragovan Jakovčiću: Svaka stranka ima pravo donositi svoje odluke


Tajnik SDP-a Igor Dragovan kaže da ne vidi razloge za nervozu predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića političkim odlukama SDP-a, koji je podsjetimo, odlučio na lokalne izbore u Istri ići bez IDS-a i podržati Damira Kajina ako se kandidira za župana.

"Gospodin Jakovčić mora shvatiti da je on samo predsjednik IDS-a, a da svaka druga stranka u koaliciji ima pravo donositi svoje političke odluke, kao što je primjerice SDP donio svoju određenu političku odluku, a ona je sljedeća, idemo na izbore u Istru pred građane po povjerenje, točka", poručio je Dragovan.

Pročitajte više