Jakovina; HDZ je kriv što nema prošeka na listi! Stier: Ne znate, prošek se može prodavati nakon 1. srpnja!

Foto: Davor Pongračić/Cropix

MINISTAR poljoprivrede Tihomir Jakovina na pitanje Davora Ive Stiera o Prošeku ustvrdio je da je HDZ kriv što se Prošek nije našao na listi jer su ga oni maknuli s liste nakon uvjeta talijanske vlade!

"Zaboravili ste na to! Prošek je bio na listi kada su počeli pregovori, ali je vaša vlada korigirala stajalište i prošek maknula s liste! A Božić, pregovarač, i Pavić, bivši glasnogovornik, nisu radili svoj posao i obavijestili sve koje su trebalo o tome!", rekao je Jakovina.

Ustvrdio je i kako su posljedice, ukoliko se zadrži naziv Prošek nakon 1. srpnja, tužba Europske komisije ili tužba talijanskih proizvođača te otkrio kako će dan nakon ulaska pokrenuti postupak pred EK o zaštiti Prošeka.

"Da sam ciničan, a nisam, mogao bih reći da je gospodin Božić koji je vodio pregovore, bolje ispregovarao sve o Prošeku danas bi bio savjetnik u Dalmacijavinu, a ne glasnogovornike šećerane", dodao je Jakovina.

Stier mu je odgovorio kako je opet izrekao neistinu. "Nije točno da se ne može prodavati! Prošek se može prodavati i nakon 1. srpnja! Neka se prijete tužbama, idemo na sud pa će se dokazati da Prosecco i Prošek nisu isto". Vaše neznanje nas može skupo koštati", poručio je Stier.

Pročitajte više