Je li vrijeme da prestanete? Cigarete od sutra opet poskupljuju!

Foto: Guliver Image / Getty Images (Ilustracija)

STIGLE su nove loše vijesti za pušače - cijene cigareta od ponedjeljka ponovo idu gore! Kompanije TDR i Philip Morris o poskupljenju cigareta obavijestile su Carinsku upravu, koja je nove cijene objavila na svojim internetskim stranicama.

Većina cigareta na hrvatskom tržištu opet će poskupjeti za jednu kunu, iako su za isti iznos poskupjele tek prije koji dan. Iz TDR-a su tako objavili da će se od sutra većina Ronhill cigareta prodavati za 23 kune, Filter 160 koštat će 21 kunu, Benston i York 19 kuna...

Iz Philip Morrisa su objavili da će Marlboro poskupjeti na 25 kuna, a Muratti na 22 kune. Proizvođači cigareta i ranije su najavljivali da će duhanski proizvodi u narednom razdoblju drastično poskupjeti, s obzirom na rast trošarina nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Uskoro se tako mogu očekivati i nova poskupljenja cigareta, s obzirom da će se trošarine i dalje postupno povećavati do 2018. godine, što je već ranije dogovoreno s EU. Cijena kutije cigareta u bliskoj bi budućnosti stoga lako mogla biti i iznad 30 kuna. Možda je krajnje vrijeme da prestanete pušiti?

Pročitajte više