Još dvije katamaranske linije u sustavu online prodaje karata

Foto: Jadrolinija.hr

NAKON što je u veljači pokrenula pilot projekt online prodaje karata za katamaransku liniju Rijeka - Rab - Novalja, Jadrolinija u sustav prodaje uvodi i dvije katamaranske linije sa splitskog područja. Riječ je o linijama Korčula - Hvar - Split i Lastovo - Vela Luka - Hvar - Split. Ovakav sustav prodaje karata trebao bi rezultirati smanjenjem gužva u agencijama Jadrolinije.

Za sada se putem Interneta mogu kupiti samo komercijalne karte, dok će prodaja za otočane biti moguća stupanjem na snagu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu, odnosno čim se uvede mehanizam s kojim će se moći jednoznačno identificirati otočane putem Interneta.

U internetskoj prodaji se ne nalazi stopostotni kapacitet karata po jednom putovanju čime je osiguran određeni broj istih za otočno stanovništvo.

Krajem travnja u sustav online prodaje karata ući će i preostale četiri katamaranske linije Jelsa - Bol - Split, Ist - Molat - Zadar, Zverinac - Božava - Sestrunj - Zadar i Zadar - Iž - Rava čime Jadrolinija, kao prvi pomorski prijevoznik u Hrvatskoj, završava prvu fazu projekta online prodaje karata za nacionalnu plovidbu.

Karte možete kupiti na stranicama Jadrolinije. Nakon što se izvrši proces kupnje karata, putem e-pošte stiže potvrda o plaćanju te dokument rezervacije s kojim u agencijama Jadrolinije putnik može preuzeti putnu kartu.

Pročitajte više