Jovanović: Karamarko, Kalmeta i Vidošević mogli bi zaigrati kviz "Tko zna manje"

Foto:Hina

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović obrušio se na HDZ, Tomislava Karamarka i Božidara Kalmetu, nakon izbijanja najnovije afere u HAC-u...

Jovanović je u Zadru, gdje je sudjelovao na stranačkoj konvenciji, rekao kako je pravda očito spora, ali dostižna. Podsjetio je koliko je puta kao predsjednik Antikorupcijskog vijeća upozoravao na korupciju u cestogradnji.
 
"Ono što bih također poručio Tomislavu Karamarku koji je u to vrijeme bio šef tajnih službi da izgleda da je on štitio pljačkaše da ne budu otkriveni, a ne građane Hrvatske da ne budu opljačkani. I dalje tvrdi da on ništa ne zna, da ništa nije vidio, da ništa nije čuo. To tvrdi i Božidar Kalmeta, to tvrdi i Nadan Vidošević pa bih ja svoj trojici, pošto slabo vide i ne čuju, poručio da napuste svoje fotelje i neka zajedno igraju kviz 'Tko zna manje'", rekao je Jovanović i dodao:
 
"Karamarko kaže da je HDZ doživio katarzu, a katarza je prošla kroz džepove građana", zaključio je Jovanović.
 
Linić: Kriv je HDZ

Na stranačkoj konvenciji u Zadru bio je i Slavko Linić. Ministar financija bio je znatno škrtiji na riječima nego Jovanović.

"Pustimo pravosuđe da radi svoj posao. Ja sam predstavnik izvršne vlasti i kao takav tvrdim - nisu krivi pojedinci, kriva je stranka. HDZ je taj koji je osam godina stvarao klimu za nezakoniti rad, za osobno koristoljublje, a ne za brigu oko države i oko građana. To ova Vlada želi promijeniti", rekao je Linić.

Pročitajte više