Jovanović: OŠ Pujanke će biti završena do 14. listopada; Baldasar: Murphyjev zakon se zaista istrošio ovdje

Foto: Split.hr

"OSNOVNA škola Pujanke bit će završena do 14. listopada", obećao je ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović prilikom današnjeg posjeta Splitu. "Iako ovo nije kraj radova, sigurno je da se primičemo kraju", rekao je Jovanović nakon danas održane koordinacije s predstavnicima izvođača, grada i škole.

"Zahvaljujući roditeljima koji su još jednom pokazali strpljenje i zatražili da škola bude gotova do 15. listopada, danas smo od izvođača dobili uvjerenje da će na temelju dinamičkog plana koji su nam predočili, škola biti spremna za useljenje 14. listopada", rekao je Jovanović.

Na pitanje novinara je li razgovarao s roditeljima učenika koji pohađaju ovu osnovnu školu, a koji su najavili mogućnost bojkota nastave ako škola ne bude završena do 14. listopada, Jovanović se uzrujao.

"Zašto bi sada razgovarao o toj školi? Zašto je pao strop? Jer ga je izvođač loše izveo i on će snositi odgovornost za to. Pa ne mogu ja odgovarati za strop u jednoj školi u gradu. Zašto moram stalno ponavljati i zašto to novinari uporno ne žele prenijeti. Investicija škola, održavanje škola, nije u nadležnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, to su decentralizirana sredstava koja se spuštaju na jedinice lokalne samouprave i oni su dužni brinuti o školama", naglasio je ministar.

Jovanović kaže kako krivca ne treba tražiti, već je najvažnije da djeca napokon mogu započeti pohađati nastavu u svojoj školi.

Baldasar: Murphyjev zakon se zaista istrošio na Pujankama


Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar probleme oko izgradnje aneksa OŠ Pujanke naziva odličnim primjerom Murphyjevog zakona.

"Murphyjev zakon se zaista istrošio na Pujankama, ako se još nešto dogodi na Pujankama, onda to zaista više nije u domeni nas ljudskih bića, mislim da je to onda već u domeni nekih drugih znanosti, recimo neke transcendentalne znanosti i slično. Puni sastav Murphyjevog zakona se istrošio na Pujankama pa ćemo ostale škole moći brzo i efikasno rješavati i sve ostale probleme", kaže Baldasar.

Ministra Jovanovića dodatno je danas iznervirao i upit o tome je li posjetio Osnovnu školu Dobri u kojoj se nedavno srušio strop. Odgovorio je kako radovi u toj školi nisu u nadležnosti ministarstva već lokalne zajednice.

"Posjet školi Dobri uopće nije bio potreban. Ne znam zašto to pitate. Ja vas pitam, zašto to pitate, ajde, objasnite mi? A što da radim sada tamo? A što, recite, u čemu je problem? Jer je utvrđeno da je izvođač radova krivo izveo radove i da je pao strop. I što da ja sada radim tamo. Mislite da ministar nema drugih poslova", naglasio je Jovanović. U pomoć mu je priskočio splitski gradonačelnik.

"Zato što je to pitanje za mene. Ja ću vam odgovoriti. Pratimo situaciju, čekamo sada još dodatne analize. Imamo jasan izvještaj, pa ćemo ići u sanaciju. Inače, zaista je puno novca uloženo u školstvo Splita", rekao je splitski gradonačelnik i priznao kako je nadzor i uređenje škole ipak u rukama gradske uprave.

Pročitajte više