Kajin optužio IDS za probleme u Mirni i Purisu i poručio: "Samo Podravka može Mirnu spasiti od stečaja"

Foto: Google Street View

SABORSKI zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Rovinju ustvrdio kako sve ono loše što se u posljednje vrijeme događalo u rovinjskoj Mirni i pazinskom Purisu, dogodilo pod visokim pokroviteljstvom IDS-ove izvršne vlasti.

Međutim, smatra Kajin, promjene koje su srećom zadesile te dvije tvrtke, dogodile su se protiv volje bivšeg predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića, rovinjskog gradonačelnika Giovannija Sponze i predsjednika IDS-a Borisa Miletića, ali su dobre za građane Rovinja i Pazina. Po njegovim riječima najbolje što se Mirni dogodilo u posljednjih nekoliko godina jest upravo ulazak Podravke jer je uvjeren, kako je rekao "da samo Podravka može Mirnu spasiti od stečaja". Kajin se stoga upitao zašto je IDS-ova garnitura inzistirala na Genezi.

"Izgleda da je cilj bio preseljenje Mirne. Gotovo sve tvrtke koje su pod kriznim menadžmentom Geneze, nekada su bile tvrtke Miroslava Kutle", rekao je Kajin pozdravivši i ulazak tvrtke Valipile u Puris, ponovno protiv volje spomenutog IDS-ovog trojca te Podravkino preuzimanje prodaje Purisovih proizvoda.

Predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin upozorio je danas na ogromne razmjere nepotizma u Rovinju, koji se ne iskazuje, kako je rekao "samo pri zapošljavanju ili davanju poslova za izvođenje javnih radova, nego i pri ustupanju poslovnih prostora".

"Kriminal koji potiču čelnici lokalne samouprave je naprosto eksplodirao. Njihovim nečinjenjem, pogodovanjem narko-festivalima, droga je postala sveprisutna", ustvrdio je Kajin. Po njegovim riječima "Istrijani su izgubili resurse za koje smo se nadali da će biti naši", a politikom "ili si s nama ili si protiv nas", Istru koja je bila zemlja sloboda, pretvaraju u zemlju straha, a kontrolom nad medijima Istra ostaje lišena mogućnosti da sazna istinu.

Pročitajte više