Kalifornija u iščekivanju odluke: Zloglasni masovni ubojica Charles Manson mogao bi izaći na slobodu

KALIFORNIJSKI odbor za uvjetne kazne sastat će se danas kako bi odlučio o puštanju zloglasnog masovnog ubojice Charlesa Mansona na uvjetnu slobodu, javlja ABC. Mansonu je do sada čak 11 puta odbijen zahtjev za puštanjem na slobodu, prvenstveno zbog kršenja zatvorskih pravila i lošeg ponašanja. Pretpostavlja se da će i ovog puta odluka biti jednoglasna i da će Manson ostatak života provesti u pritvoru.

Manson, jedan od najzloglasnijih masovnih ubojica u povijesti, služi doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva sedam osoba 1969. godine u Los Angelesu. D o sada se nije pojavio niti na jednom saslušanju, pa Odbor smatra da će tako biti i danas.

Tijekom služenja kazne Manson je bio sve samo ne uzoran zatvorenik. Prekršio je nekoliko zatvorskih pravila od proteklog saslušanja o puštanju na uvjetnu slobodu. U nekoliko navrata je kod njega pronađeno oružje i mobilni telefoni, uz pomoć kojih je kontaktirao osobe u Kaliforniji, New Jerseyju i na Floridi.

Manson je 1969. godine osuđen na smrt, ali je kazna ipak modificirana na doživotnu zatvorsku kaznu s mogućnosti puštanja na uvjetnu slobodu.

Pročitajte više