Kamerunska vojska usmrtila 39 boraca Boko Harama

Foto: Hina

KAMERUNSKA vojska ubila je trideset i devet boraca nigerijske oružane islamističke skupine Boko Haram koji su triput upali na kamerunski teritorij, pri čemu su poginule i četiri osobe među civilnim stanovništvom, objavilo je u nedjelju ministarstvo obrane.

Tijekom petka popodne pripadnici sekte Boko Haram, teško naoružani, upali su u selo Glavi na krajnjem sjeveru Kameruna, istaknulo je ministarstvo u obavijesti.

"Tijekom tog upada, četvoricu nigerijskih izbjeglica ubili su pripadnici te sekte a jedan je Kamerunac ranjen, prije nego su napadače odbile naše obrambene snage koje su ih potjerale do granice, usmrtivši 12 pripadnika Boko Harama", nastavio je on.

Tekst dodaje da je vojska uništila "istom prigodom dosta vojnog materijala".

"U istom trenutku dvije značajne kolone pripadnika Boko Harama, teško naoružanih i opremljenih, između ostalog i vozilima, infiltriralo se na dvije točke naše granice" na krajnjem sjeveru, kazalo je kamerunsko ministarstvo obrane. Dodalo je da su te snage odmah uočene te da su uništena njihova tri vozila s teškim topništvom i ubijeno 27 napadača.

Pročitajte više