Karamarko: Kosor i Šeks zaslužili su neke beneficije, dobili su adekvatne pozicije, prostorije i prijevoz

NAKON kluba zastupnika HDZ-a, predsjednik stranke Tomislav Karamarko prokomentirao je odluku da se Vladimira Šeksa stavi na čelo antikorupcijskog vijeća, a Jadranku Kosor na čelo Odbora za obitelj. Odluka o njihovim novim radnim mjestima, nakon što su smijenjeni s mjesta potpredsjednika Sabora, donesena je jučer na Predsjedništvu HDZ-a.

"Dobili su prostorije i dobili su prijevoz za koji se pobrinula stranka. Smatramo da dosadašnja predsjednica stranke zaslužuje da se stranka pobrine za jednu takvu tehničku stvar kao što je prijevoz. Isto tako i gospodin Šeks koji je jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice i rekao bih, kreator moderne hrvatske države, uz pokojnog predsjednika Tuđmana, dakle, bio u najužem krugu i mislim da je zaslužio, ajmo ih tako nazvati, neke beneficije, koje su zapravo sasvim normalne. Prema tome, to su i vozilo, i Sabor je riješio prostorije, a i danas smo riješili i da budu predsjednici adekvatnih odbora", istaknuo je Karamarko.

Kosor i dalje nije zadovoljna?

U Saboru se jutros sastao klub HDZ-a na kojem je potvrđena odluka da Jadranka Kosor i Vladimir Šeks preuzmu predsjedavanje dvama saborskim radnim tijelima iz kvote stranke, Odborom za obitelj i antikorupcijskim vijećem. No, po svemu sudeći Kosor i dalje nije zadovoljna.

Unatoč uredu kojeg osigurava funkcija predsjednika Odbora te vozaču kojeg osigurava stranka, iz izjave Jadranke Kosor nije se moglo čuti pretjerano zadovoljstvo: "Koje vozilo? Ja bih govorila o ovom radu u Saboru i želim vam reći da ću i dalje predano raditi za svoju domovinu kao zastupnica u Hrvatskom saboru, to je naravno veliko čast koja se ukazuje rijetkima. Hvala vam lijepa", rekla je Kosor.

Kosor: Nisam nezadovoljna, moja izjava je krivo protumačena


Jadranka Kosor nekoliko sati kasnije ponovno je komentirala činjenicu da je dobila mjesto predsjednice Odbora za obitelj, a samim time i ured za kojim je prije nekoliko dana žalila. Sad joj je zasmetalo što je njezina prva izjava protumačena kao nezadovoljstvo.

"Žao mi je što sam vam uopće dala izjavu koja je kasnije onda bila pogrešno interpretirana. Zaista krivo jer ja nisam rekla da sam nezadovoljna, nego sam rekla da ću predano raditi, a ako netko kaže da će predano raditi, vjerujem da to onda nije izraz nezadovoljstva", istaknula je Kosor.

Šeks kao zamjena za Lovrin: "Meni su ostale druge dužnosti, ja sam članica svih ovih takozvanih pravnih odbora za Ustav i za pravosuđe"

Vladimir Šeks zamijenit će Anu Lovrin na čelu Antikorupcijskog vijeća. Ona nema ništa protiv te odluke. "Meni su ostale druge dužnosti. Ja sam članica svih ovih takozvanih pravnih odbora za Ustav i za pravosuđe. Prema tome, to je dovoljno posla i u redu je da poslove rasporedimo unutar kluba", istaknula je Lovrin.

Zbog bolesti predsjednika Borisa Šprema, Josip Leko je preuzeo ovlasti vođenja Sabora.

Pročitajte više