Karamarko: Mišević je zbog otkrivanja nezakonitosti trebao biti pohvaljen, a ne smijenjen!

TOMISLAV Karamarko boravio je danas u Rijeci gdje je održan sastanak predsjedništva stranke, zatvoren za javnost. U pauzi je odgovarao na novinarska pitanja o aferi "Nadzor".

"Želimo da doista dođemo do prave istine, i to do najsitnijih detalja. Odbor vrlo često i ne može doći do prave istine u nekim situacijama jer možda nema ljudi koji su iz struke. Mislim da povjerenstvo ima veću moć jer ima pravo saslušanja svih aktera", rekao je Karamarko.

Rekao je da je dobio informaciju iz Zagreba da je njihov prijedlog odbijen, ali da je to i očekivao. "Treba se sakriti istina pa se sad malo komešaju, ne znaju što bi pa odbijaju takvu mogućnost, no mi ćemo apsolutno inzistirati na tome", dodao je.

Komentirao je i optužbe iz SDP-a kako je HDZ imao uvid u izvješća: "Ma mogu oni raditi i pričati sad što hoće, navikli smo na to, al to ništa ne znači. Njima je dokazano da su zloupotrebljavali, odnosno bit će dokazano, što mi u visokom postotku pretpostavljamo. Ja sam član Odbora za nacionalnu sigurnost i imam na uvid neke dokumente".

"Ako je nadzor zaključio da nije bilo nikakvih zlouporaba, zašto su ga smijenili, pita se šef HDZ-a, a ako je bilo zlouporaba a taj ih je čovjek otkrio, trebao je biti pohvaljen, a ne smijenjen", komentirao je smjenu Petra Miševića.

Pročitajte više